Σε μια ανακοίνωση που έλαβε χώρα από την Google στις 3 Οκτωβρίου, ο Neil Kumaran, επικεφαλής του Gmail στη Google ανέφερε ότι ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2024, το Gmail θα απαιτεί από τους bulk senders δηλαδή του μαζικούς αποστολείς να πιστοποιούν το email τους.

Η νέα πολιτική έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και απαιτεί από όλους τους email χρήστες οι οποίοι στέλνουν μαζικά μηνύματα να χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο πιστοποίησης του email τους προκειμένου να κλείσουν οι ευπάθειες που απειλούν όλους μας.

Εν ολίγοις αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να στείλουν emails και θα αρχίσουν να λαμβάνουν errors όταν το προσπαθούν αν δεν περάσουν με επιτυχία την ταυτοποίηση. Ο Kumaran αναφέρει ότι αν και η AI της Google σταματά το 99.9% του spam, των phising emails και των malware, περίπου 15 δισεκατομμύρια emails κάθε μέρα, ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για αυτό έχουμε τα νέα αυτά μέτρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.