Η μάχη των αιωνίων στον κλάδο των smartphones, είναι η Samsung εναντίον της Apple. Φέτος η μάχη είναι πολύ σκληρή και μέχρι στιγμής φαίνεται πως το Galaxy S24 Ultra έχει το προβάδισμα, κόντρα στο iPhones 15 Pro Max. Οι συσκευές είναι ότι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι εταιρίες κα όπως είναι λογικό οι κόντρες ανάμεσά τους δεν έχουν σταματημό. Σήμερα κοιτάμε τις ταχύτητες του αποθηκευτικού χώρου, που είναι ένα βασικό στοιχείο για την απόδοση μιας συσκευής.

Έχοντας στα χέρια μας και τις δύο συσκευές, αποφασίσαμε να δούμε τις ταχύτητες του αποθηκευτικού χώρου με το Jazz Dick Bench, που είναι μια εφαρμογή που δοκιμάζει πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει και να γράψει ο αποθηκευτικός χώρος μιας συσκευής, ενώ μας δίνει και πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει και να γράψει σε τυχαία σημεία του αποθηκευτικού χώρου, που είναι και η πιο συνηθισμένη χρήση όταν το κινητό αρχίζει να γεμίζει δεδομένα.

Στις δοκιμές μας το Samsung Galaxy S24 Ultra κατάφερε να ξεπεράσει το iPhone 15 Pro Max σε ταχύτητα ανάγνωσης, κατά 75%. Το Galaxy S24 Ultra πέτυχε ανάγνωσης στα 2.547,26MB/s, ενώ το iPhone 15 Pro Max έμεινε στα 1.354,50MB/s. Η διαφορά τους είναι τεράστια και επιρεάζει διάφορες πτυχές στην χρήση της συσκευής.

Διαφορές είχαμε και στις ταχύτητες εγγραφής, που έχει και εδώ μεγάλο αντίκτυπο στην λειτουργία της συσκευής, ειδικά όταν οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν 8Κ βίντεο ή ασυμπίεστο βίντεο, που έχει τεράστιο όγκο. Στην εγγραφή λοιπόν το Galaxy S24 Ultra έφτασε τα 1418MB/s, ενώ το iPhone 15 Pro Max μας έδωσε 1380MB/s. Εδώ η διαφορά ήταν σαφώς μικρότερη.

Όμως όπως προείπαμε, την μεγαλύτερη σημασία παίζουν οι Random εγγραφές, καθώς όταν γράφουμε και σβήνουμε δεδομένα από τον αποθηκευτικό χώρο μιας συσκευές, η συσκευή πρέπει να γράψει τα νέα δεδομένα σε διάφορα σημεία του αποθηκευτικού χώρου, γεμίζοντας τα κενά που έχουν αφήσει οι προηγούμενες διαγραφές δεδομένων. Εδώ η διαφορά ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι χαοτική. Το Galaxy S24 Ultra παρουσίασε 76.28MB/s ανάγνωση και 70.64MB/s στην εγγραφή. Το iPhone 15 Pro Max από την άλλη, μας έδωσε μόνο 43,54MB/s ανάγνωση και μόνο 28,88MB/s εγγραφή.

Στην θεωρία, ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιούν οι δύο εταιρίες είναι διαφορετικός. Η Samsung παίζει με UFS 4.0, ενώ η Apple με NVMe. Θεωρητικά πάντα ο NVMe είναι πιο αποδοτικός, όμως κάτι τέτοιοι δεν βλέπουμε στην πράξη για της συσκευές της Apple.

Το Samsung Galaxy S24 Ultra μόλις δολοφόνησε το iPhone 15 Pro Max (screenshots)

Οι ταχύτητες ανάγνωσης επηρεάζουν τα πάντα στην συσκευή, από το άνοιγμα των εφαρμογών, μέχρι το άνοιγμα μεγάλων αρχείων, ενώ η ταχύτητα εγγραφής επηρεάζει τομείς όπως η εγγραφή βίντεο και η μεταφορά μεγάλων αρχείων στην συσκευή μας, κάτι που κάνουμε συνέχεια με τις συσκευές μας, ιδιαίτερα αυτές που υποστηρίζουν ταχύτητες 5G.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr καθώς θα συνεχίσουμε τις δοκιμές ανάμεσα στις δύο συσκευές και φυσικά θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα ανακαλύψουμε!

Samsung Galaxy S24 Ultra Unboxing: Ήρθε και το ξεπακετάρουμε παρέα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.