Η ιστοσελίδα Bankmycell δημοσίευσε πίσω στο 2018, ένα report για την μείωση της αξίας των smartphones. Σε εκείνη την έρευνα, είχε δείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι τα μοντέλα του Galaxy S9 είναι αυτά που χάνουν πιο γρήγορα την αξία μεταπώλησης / ανταλλαγής. Στην ενημερωμένη έρευνα που δημοσίευσε μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία αναφέρεται σε σύγχρονες ναυαρχίδες της αγοράς, όπως το Samsung Galaxy S10 και iPhone XS.

Οι προβλέψεις φαντάζουν δυσοίωνες για τους καταναλωτές, καθώς ναυαρχίδες χάνουν γρήγορα την αξία τους και μάλιστα με μεγαλύτερο ρυθμό στο 2019, ιδίως για τη σειρά Galaxy S10 συσκευών. Το report αναφέρει ότι το Galaxy S10 έχασε περισσότερη αξία στο πρώτο μήνα μετά την κυκλοφορία του, σε σχέση με αυτήν που έχασε το iPhone XS μέσα σε 9 μήνες.

Η Samsung είχε διαθέσει μια 1TB έκδοση του Galaxy S10, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ την αξία της, καθώς από την τιμή εκκίνησης των 1600 δολαρίων έπεσε στα 750 δολάρια περίπου, δηλαδή χάνοντας 850 δολάρια. Όπως συνέβη και με το galaxy S10e με την απώλεια να αγγίζει το 53.3%.

Η κυρίαρχη τάση που παρατηρείται από αυτό το report είναι, ότι ακόμη και η έκδοση της ναυαρχίδας με τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, χάνει γρήγορα αξία. Επίσης, το iPhone XS, αν και δεν χάνει τόσο γρήγορα την αξία της μεταπώλησής του, δεν αποτελεί λόγο εορταστού για τους κατόχους Apple συσκευών. Το iPhone XS στη πράξη, χάνει αξία πολύ πιο γρήγορα από το iPhone X.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.