Εγκοπές. Σε κανέναν δεν αρέσουν, αλλά συμβιβαζόμαστε με αυτές, επειδή ακριβώς οι κατασκευαστές μας το λένε. Ήταν η Apple αυτή που έκανε την εγκοπή διάσημη και εμφανίστηκε σε όλο και περισσότερα smartphones. H Samsung την απέφυγε για αρκετό καιρό, αλλά φέτος τα πράγματα άλλαξαν.

Τα Galaxy M10 και Galaxy M20 είναι τα πρώτα οικονομικά smartphones της σειράς Galaxy M. Διαθέτουν τις νέες Infinity V οθόνες, που είναι η επίσημη ονομασία για αυτές.  Θα αποτελέσουν τα όπλα της Samsung για να ανταγωνιστεί τους κινεζικούς OEMs και ιδίως στην αγορά της Ινδίας. Το Galaxy M20 είναι το πιο εντυπωσιακό από τα δυο, με features όπως 5.000 mAh, έναν δυνατό επεξεργαστή και μια ultra wide camera.

Με την εγκοπή σε μέγεθος σταγόνας, το Galaxy M20 δεν μοιάζει πολύ διαφορετικό από άλλες κινεζικές συσκευές. Αλλά αυτό που είναι εύκολα αντιληπτό μόλις πάρεις τη συσκευή στα χέρια σου είναι πόσο εύκολα η εγκοπή επιτρέπει στη συσκευή να έχει μια οθόνη 6.3 ιντσών χωρίς τις διαστάσεις που βλέπεις σε άλλα Galaxy τηλέφωνα με τις συνήθεις Infinity οθόνες. Και ούτε η μπαταρία των 5.000 mAh γίνεται εύκολα αντιληπτή, όπως αναφέρει το sammobile. Το τηλέφωνο είναι παχύ, σίγουρα, αλλά είναι ιδιαίτερα compact για το μέγεθος οθόνης και τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Το μειονέκτημα είναι η LCD οθόνη, η οποία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή. H εγκοπή δεν επηρεάζει τις εφαρμογές σε landscape mode. Όταν χρησιμοποιείς τη συσκευή σε landscape mode, ή αν τρέχει ένα video ή παιχνίδι, η περιοχή δίπλα στην εγκοπή είναι μαύρη. Αυτό μετατρέπει την Infinity V display σε μια συνήθη Infinity display με μεγαλύτερα bezels. Και εκεί που διαπρέπει η Samsung είναι στην κάμερα, καθώς επιλέγει μια δεύτερη wide-angle camera αντί απλά για μια δευτερεύουσα κάμερα για bokeh effects. Και έχεις και το   Live Focus αν και πρόκειται για ένα software based feature για την μπροστινή αλλά και πίσω κάμερα.

Όσον αφορά τις επιδόσεις το Galaxy M20, έρχεται με τον Exynos 7904 που αποτελεί ένα spin off του Exynos 7885 αλλά με χαμηλότερους χρονισμούς για τους Cortex A73 performance cores. Παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με οποιαδήποτε budget smartphone διαθέτει η Samsung. Συνολικά, το Galaxy M20 είναι η καλύτερη προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα στο χώρο των οικονομικών smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.