Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ότι η Google εργάζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αποκαλείται Fuchsia OS. Τώρα αποδεικνύεται ότι η Huawei χρησιμοποιεί το Honor Play για να δοκιμάσει τη συσκευή με το συγκεκριμένο λειτουργικό. Η ιστοσελίδα  9to5Google διαπίστωσε ένα νέο commit στο project, από κάποιο μηχανικό της Huawei. Αυτό όμως που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι αναφέρεται η υποστήριξη του Kirin 970 από το Fuchsia OS, το οποίο επιπροσθέτως δοκιμάζεται πάνω στο Honor Play.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σημειώνει το site, επειδή είναι η πρώτη consumer συσκευή στην οποία δοκιμάζεται το Fuchsia. Επιπλέον σηματοδοτεί, την πρώτη σημαντική συνεισφορά στο project, τρίτων, εκτός της Google.

Υπενθυμίζουμε ότι το Honor Play ίσως είναι η πιο οικονομική kirin 970 συσκευή, αλλά το chipset βρίσκεται στο εσωτερικό και άλλων handsets της αγοράς. Όπως του P20, του Mate 10, Honor 10, Honor View 10 και του Nova 3.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να βιαστείς να αγοράσεις ένα kirin 970 smartphone, για να προβείς στην εγκατάσταση του Fuchia OS. Εξάλλου, η Huawei έβαλε τέλος στο ξεκλείδωμα του bootloader. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία μας δείχνει ότι το Fuchsia OS μπορεί να εγκατασταθεί σε consumer συσκευές, αν και θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η Huawei να προσφέρει ένα πρόγραμμα κατά το οποίο ο χρήστης να μπορεί να δοκιμάσει την πλατφόρμα μόλις αυτή φθάσει σε πιο ώριμο στάδιο. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε που βλέπουμε κάτι τέτοιο, καθώς και η Xiaomi και η Microsoft επέτρεψαν στους κατόχους του Mi 4 να προβούν στο φλασάρισμα των Windows 10 Mobile.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.