Εκατοντάδες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων γυμνών selfie φωτογραφιών εξήχθησαν από factory wiped smartphones από μια εταιρεία ασφαλείας με έδρα την Τσεχία. Η γνωστή Avast κατάφερε να προβεί στην εξαγωγή αυτών των φωτογραφιών από μεταχειρισμένα smartphones που πωλούνται στο ebay.

Άλλα δεδομένα που εξήχθησαν συμπεριλαμβάνουν emails, μηνύματα κειμένου και αναζητήσεις Google. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο μόνος τρόπος να διαγράψεις τα δεδομένα, είναι να καταστρέψεις τη συσκευή. Τα περισσότερα σύγχρονα smartphones, έρχονται με μια επιλογή factory reset, που έχει σχεδιαστεί να διαγράφει τα δεδομένα και να επαναφέρει τη συσκευή στην αρχική της κατάσταση. Ωστόσο η Avast, διαπίστωσε ότι ορισμένα παλαιότερα smartphones, μόνο διαγράφουν το indexing των δεδομένων και όχι τα ίδια τα δεδομένα, που σημαίνει φωτογραφίες, emails και μηνύματα κειμένου μπορούν να ανακτηθούν εύκολα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι από τις 40.000 φωτογραφίες που εξήχθησαν από 20 τηλέφωνα που αγοράστηκαν από το eBay, περισσότερες από 750 παρουσίαζαν γυναίκες σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας, μαζί με 250 selfies. Υπήρχαν μάλιστα 1500 οικογενειακές φωτογραφίες, 750 emails και μηνύματα και 250 επαφές. Η εταιρεία επισήμανε ότι η διαγραφή των δεδομένων από το Android smartphone πριν την πώληση δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να κάνεις overwrite τα αρχεία, κάνοντάς τα μη ανακτήσιμα. Η Google πάντως από την μεριά της απαντά ότι η Avast χρησιμοποιεί παλιά smartphones τα οποία δεν ανταποκρίνεται στους μηχανισμούς ασφαλείας που η Google ενσωματώνει στις νεότερες εκδόσεις του Android που χρησιμοποιούνται από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.