Στις αρχές Μαρτίου, πλήθος χρηστών Facebook έλαβαν μια μυστηριώδη ειδοποίηση από το Facebook που η αλήθεια είναι ότι έμοιαζε αρκετά σαν spam που τους ειδοποιούσε να ενεργοποιήσουν το Facebook Protect feature κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο που τους ήρθε στο email μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμό τους στην υπηρεσία θα κλειδωθεί.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με το Facebook, αποτελεί ένα πρόγραμμα ασφαλείας για ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο παραβίασης του λογαριασμού τους. Έχει σαν σκοπό να διασφαλίσει ότι αυτοί οι λογαριασμοί θα παρακολουθούνται για απειλές hacking και ότι θα προστατεύονται με το two-factor authentication σύστημα. Δυστυχώς το email που το Facebook έστελνε, αν και προερχόταν από το [email protected], έμοιαζε με κοινό spam, επομένως πολλοί το αγνόησαν.

Στη πράξη δεν ήταν spam αλλά πλήρως αληθινό. Και όσοι δεν το ενεργοποίησαν αρχίζουν να λαμβάνουν μηνύματα που τους ειδοποιούν ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο λογαριασμό τους και τους προσφέρει βοήθεια για το πως να το ενεργοποιήσουν. Ωστόσο δεν λειτουργεί πάντα.

Υπάρχουν επίσης πλήθος αναφορών στο Twitter και σε άλλα social media ότι κόσμος κλειδώνεται εκτός των λογαριασμών τους ακόμη και αν έχουν τις εν λόγω δικλείδες ασφαλείας ενεργοποιημένες.

Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία ενεργοποίησης ακόμη και πριν το deadline με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να έχει κλειδωθεί. Προς το παρόν το Facebook δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.