Ένα άκρως εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που καταγράφηκε από κάμερα κάνει τον ωκεανό της N. Καλιφόρνια να φωτίζει. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις παραλίες Laguna, Newport και Huntington Beaches δείχνουν τα κύματα και την άμμο να φωτίζονται με μια μπλε απόχρωση, σαν να τα έχουν βάλει κάτω από έναν γιγαντιαίο μαύρο φωτισμό.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που προκαλείται από βιοφωσφορίζοντα μικροφύκη, τα οποία λάμπουν όταν διαταράσσονται. Τα βιοφωσφορίζοντα φύκη βρίσκονται στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο και συχνά συγκεντρώνονται σε λιμνοθάλασσες ή κόλπους με ζεστά νερά και μικρά ανοίγματα.

Πρόσκρουση γνωστών αστεροειδών με τη Γη – Δες τι θα συμβεί (video)

Ενώ είναι γνωστό ότι η άλγη εμφανίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το φαινόμενο όμως μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η εμφάνιση της άλγης στη Νότια Καλιφόρνια ώθησε την τουριστική εταιρεία Newport Coastal Adventures να ξεκινήσει κρουαζιέρες για να επιτρέψει στους ανθρώπους να τη δουν από κοντά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.