Επισκέπτες στο όρος της Αίτνα βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο γεγονός με δαχτυλίδια καπνού να εμφανίζονται στον ουρανό. Το ενεργό αυτό ηφαίστειο βρίσκεται στην Ιταλία και αποτελεί ένα αγαπητό τουριστικό προορισμό. Τα ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο μπορούν να παράγουν δακτυλίους καπνού, αλλά είναι σπάνιο για ένα να βγάζει τόσους πολλούς.

Ειδικός εξηγεί τα περίεργα πράγματα που θα συνέβαιναν στους πρώτους ανθρώπους στον Άρη

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Matthew Watson, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ένα προμήνυμα για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά σημαίνει απλώς ότι η γεωμετρία του ηφαιστείου και η έκλυση αερίων συναντιούνται σε ένα σημείο παράγοντας αυτό το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Αυτό που τείνετε να βλέπετε στα περισσότερα ηφαίστεια είναι απλώς μια μάζα αερίου μαζί με στάχτη, αλλά η γεωμετρία της Αίτνας είναι τέτοια που παράγει τέτοιου είδους κυκλικές οπές συγκεκριμένου μεγέθους, συνήθως δεκάδων μέτρων. Περιστασιακά έχουμε αέριο που εκτοξεύεται με τρόπο που σχηματίζει ένα δακτύλιο καπνού και το φαινόμενο οφείλεται στη γεωμετρία του ηφαιστείου.

Η Αίτνα, που περιγράφεται ως το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, έχει μια μακρά ιστορία εκρήξεων, ενώ τέτοιες εκρήξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα κατά περιόδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.