Κάτι για το οποίο συχνά εκφράζουν παράπονα οι περισσότεροι χρήστες smartphone συσκευών, ότι δεν κρατά η μπαταρία, είναι ίσως η απόδειξη ότι δεν πρόκειται απλά για φθορά αυτής, αλλά για hacking. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές ασφαλείας της Norton επισημαίνουν ότι το εικονίδιο της μπαταρίας της συσκευής σου είναι ένα σημαντικό στοιχείο ότι εγκληματίες έχουν τον έλεγχο αυτής.

smartphone

Η φθορά της μπαταρίας στην πάροδο του χρόνου είναι γεγονός, ωστόσο μια ξαφνική πτώση, ίσως δείχνει ότι hackers έχουν πρόσβαση στη συσκευή. Η Norton επισημαίνει: Οι μπαταρίες δεν έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν αιωνίως, αλλά αν διαπιστώσεις ότι αυτή εξαντλείται πιο γρήγορα από το σύνηθες ίσως να φταίει το hacking.

Σαφείς ενδείξεις αποτελούν η μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων, η εξάντληση της μπαταρίας, ιδίως αν έχεις καλό σήμα, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται mining στη συσκευή, ενώ μια αύξηση των pop ups αποτελεί σαφές σημάδι προειδοποίησης. Παράλληλα αν εμφανίζονται εφαρμογές στο smartphone σου από το πουθενά που δεν έχεις κατεβάσει εσύ είναι κάτι που θα πρέπει να σε θορυβήσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.