Η αποτελεσματική λειτουργία παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού των Apple Watch φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο ανθρώπους όσο και ζώα. Μία κτηνίατρος που ασχολείται με την προστασία των ζώων ανακάλυψε ότι αν έχετε ένα ναρκωμένο λιοντάρι, μπορείτε να παρακολουθείτε τον καρδιακό του ρυθμό τυλίγοντας ένα έξυπνο ρολόι της Apple γύρω από τη γλώσσα του.

Βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα στο Instagram η Αυστραλιανή κτηνίατρος άγριας ζωής Dr. Chloe Buiting, δείχνει ένα αναισθητοποιημένο λιοντάρι με ένα έξυπνο ρολόι του αμερικανικού κολοσσού δεμένο στη γλώσσα του. Η κτηνίατρος περιέγραψε πώς το smartwatch βοηθάει τους κτηνιάτρους προστασίας αυτών των ισχυρών ασθενών κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων.

Η ιδέα να δέσουν ένα Apple Watch σε ένα ναρκωμένο λιοντάρι για να παρακολουθούνται οι καρδιακοί του παλμοί πρωτοεμφανίστηκε από τους Dr. Fabiola Quesada και Dr. Brendan Tindall, αμφότεροι κτηνίατροι για την προστασία της άγριας ζωής. Η λειτουργικότητα του smartwatch της Apple δεν περιορίζεται μόνο στα λιοντάρια. Έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέφαντα. Ο Dr. Buiting λέει ότι το smartwatch ήταν κολλημένο στα αυτιά του ελέφαντα και παρείχε ακριβείς μετρήσεις.

Η ανακάλυψη μιας ακούσιας δυνατότητας του Apple Watch σηματοδοτεί μια αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με την προστασία της άγριας ζωής. Η Apple δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με την εντυπωσιακή ιστορία, ούτε τα άλλα αντίστοιχα περιστατικά. Δεν είναι επίσης σαφές ποιο Apple Watch χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού του λιονταριού, καθώς το design τους έχει μείνει σχεδόν αμετάβλητο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.