Η Dyson είναι περισσότερο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες, τους ανεμιστήρες, και άλλες τέτοιες συσκευές, με εντυπωσιακό design και ισχυρά μοτέρ. Η εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο της wearable, ένα ζευγάρι ακουστικών ακύρωσης θορύβου, που όμως διαφέρει από όλα τα άλλα και χρησιμοποιεί τεχνολογίες που γνωρίζει πολύ καλά.

Το νέο προϊόν ονομάζεται Dyson Zone και έχει ένα αφαιρούμενο εξάρτημα που είναι μια μικρογραφία των καθαριστών αέρα της Dyson για το σπίτι. Το σύστημα τραβάει αέρα από τα ακουστικά του headset και τον ωθεί μέσω ενός καθαριστή 2 σταδίων που χρησιμοποιεί ηλεκτροστατικά μέσα για να προσελκύει σωματίδια από τον αέρα, ενώ διατηρεί το φίλτρο μικρό και ελαφρύ.

Dyson Zone

Το “προσωπείο” – όπως το αποκαλεί ο Dyson, μένει κοντά στο πρόσωπο, αλλά στην πραγματικότητα δεν αγγίζει το δέρμα. Το Design on the Zone ξεκίνησε το 2016, πριν από την πανδημία, επομένως δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα τις μάσκες, αλλά η εταιρεία παρέχει πρόσθετα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μάσκες FFP2.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πόσο πολύ έπρεπε η Dyson να μικρύνει την τεχνολογία της, ακολουθούν διάφορα πρωτότυπα που αναπτύχθηκαν με τα χρόνια. Αυτά είναι μόνο λίγα, υπήρχαν περίπου 500 πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν πριν καταλήξουν στο τελικό σχέδιο.

Dyson Zone

Το Dyson Zone μπορεί να προσαρμοστεί για να παρέχει τη σωστή ποσότητα αέρα είτε κάθεστε στο γραφείο, είτε ασκείστε. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τον άνεμο να φυσά ακάθαρτο αέρα προς τη μύτη και το στόμα.

Όσο για τα ίδια τα ακουστικά, διαθέτουν ακύρωση θορύβου και χρησιμοποιούν μαγνήτες νεοδυμίου, αλλά δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία για τις ηχητικές τους δεξιότητες.

Θα προσφέρουν έως και 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και θα φορτίζουν γρήγορα μέσω USB type-C (60% σε 20 λεπτά). Μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκα και να τα χρησιμοποιήσετε ως τυπικά ακουστικά.

Αλλά αν χρησιμοποιήσετε το Zone με τη προσωπίδα συνδεδεμένη όπως προορίζεται, η αυτονομία πέφτει στις 4 ώρες και 30 λεπτά με την ελάχιστη ρύθμιση καθαρισμού ή στη 1 ώρα και 30 λεπτά με τη μέγιστη ρύθμιση.

Το Dyson Zone δεν είναι ακόμη έτοιμο για να βγει στην αγορά, αλλά θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την τιμή του, αλλά αναμένεται να είναι κάπου στα 600 με 1.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.