Το design των smartphone συσκευών που όλοι ποθούμε είναι σχεδόν εδώ, αλλά οι κατασκευαστές έχουν να τακτοποιήσουν μερικές λεπτομέρειες για να μας προσφέρουν το προσφέρουν.  Το τηλέφωνο στο οποίο αναφερόμαστε είναι πραγματικά all screen αλλά όχι με τους περιορισμούς που έχουμε σήμερα. Σήμερα, πρέπει να αποδεχθούμε κάποιους συμβιβασμούς, όπως την εγκοπή, την οπή, το sliding design, τις waterfall οθόνες, για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν ακόμη στοιχεία, στο μπροστινό μέρος της συσκευής τα οποία δεν μπορούν να κρυφθούν.

Η selfie κάμερα, είναι πραγματικά, αυτό για το οποίο γίνονται οι εν λόγω συμβιβασμοί, αλλά υπάρχουν όμως και άλλα εξαρτήματα τα οποία θα πρέπει να υιοθετηθούν, όπως 3D face unlock, ή αισθητήρες φωτός και εγγύτητας. Οι smartphone κατασκευαστές, ήδη αναπτύσσουν all screen smartphones όπου οι μπροστινές κάμερες και οι αισθητήρες είναι κρυμμένες κάτω από την οθόνη.

Μια τέτοια εταιρεία, που ετοιμάζει ένα τέτοιο smartphone είναι η Oppo, που είχει δείξει και ορισμένες άλλες καινοτομίες τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύεται πλέον, ότι η Oppo, εξετάζει και το χώρο των smartphones με τέσσερις κυρτές άκρες, όπως και συσκευές που θα ενσωματώνουν αισθητήρες φωτός και εγγύτητας εντός των άκρων αντί του πάνω bezel. Στις εικόνες βλέπουμε ακριβώς αυτό το τέλειο design που όλοι θέλουμε.

Οι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στο πλάι, ενώ ο αισθητήρας του φωτός θα μπορούσε να τοποθετηθεί και κάτω από την οθόνη, ένας αισθητήρας που θα αποφάσιζε τα επίπεδα του φωτός στο χώρο και θα προσάρμοζε την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα. Την ίδια στιγμή, ο  infrared sensor όπως αποκαλείται θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον αισθητήρα εγγύτητας  που ανιχνεύει πότε η συσκευή βρίσκεται δίπλα στο αυτί και απενεργοποιεί την οθόνη κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε ένα τέτοιο smartphone, από τη στιγμή όμως που η Oppo θέλει να βρίσκεται στην καρδιά των τεχνολογικών καινοτομιών κάτι τέτοιο θα συμβεί πολύ σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.