Όπως αναφέρει σε άρθρο του το euro2day.gr, ένα μεγάλο deal που βρίσκεται στα σκαριά και αφορά τις ευρωπαικές τηλεπικοινωνίες δίνει σήμα και για τη Nova. Όπως γνωρίζουμε η Nova έχει μπει πάλι για πώληση και ως εκ τούτου το deal που παίζει της Vodafone δίνει ένα μέτρο σύγκρισης για το τίμημα:

Eνα μεγάλο deal για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες αποκαλύφθηκε σήμερα. Κι αναμένεται να έχει ευρύτερες επιρροές. Η Vodafone γνωστοποίησε επίσημα ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με τη Swisscom AG για την πώληση της Vodafone Ιταλίας, έναντι τιμήματος 8 δισ. ευρώ.

Πέρα από τις σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος για τις διαφορές της ανεπτυγμένης αγοράς του Λονδίνου σε σχέση με την… ψωροκώσταινα, σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των επενδυτών, για τιμήματα και τα τοιαύτα (δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε), το deal αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και για την αγορά μας.

Διότι παλαιότερα κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι θα πουληθεί η Vodafone Ελλάδος [οι οποίες διασκεδάστηκαν πρόσφατα με τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου της «μαμάς» κας Margherita Della Valle (στη φωτό)], ενώ αυτή την περίοδο, έχει μπει σε κανονική διαδικασία εύρεσης ενδιαφερόμενων (μέσω Morgan Stanley και JP Morgan), η United Group και η NOVA.

Το James Webb μόλις βρήκε το ιερό δισκοπότηρο σε ένα supernova!

Τώρα, μέσω της ίδιας της Vodafone, υπάρχει εξαιρετικά πρόσφατο «μέτρο σύγκρισης».

Για να μη σας κουράζουμε, στην ανακοίνωσή της η «μαμά» Vodafone αναφέρει λεπτομερώς ότι η αποτίμηση για την κυοφορούμενη πώληση είναι 7,6x τα EBITDAaL για το 12μηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2024, ή 26x τα OpFCF για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπου OpFCF είναι τα προσαρμοσμένα EBITDAaL μείον το capex, δηλαδή τις δαπάνες κεφαλαίων.

Σημειώστε ότι η γειτονική μας Ιταλία είναι μια ώριμη, οργανωμένη και ανταγωνιστική αγορά, κι ότι η παραπάνω αποτίμηση είναι μέσα στο εύρος που έχουμε προδιαγράψει και σε προηγούμενο σχόλιο, αναφερόμενοι σε μια σειρά από deals που έγιναν στον ευρωπαϊκό χώρο (ανατολικό και δυτικό), επιβεβαιώνοντάς το.

Κατά συνέπεια, όποιος περιμένει ότι είτε η Vodafone Ελλάδος είτε η ΝΟVΑ θα μπορούσαν να πουληθούν σε χαμηλότερες αποτιμήσεις από αυτό το εύρος, μάλλον θα απογοητευθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.