Το αντίο στο Dark Sky, πριν δύο χρόνια, ήταν πικρό και δύσκολο – Ναι, για τη δημοφιλή εφαρμογή καιρού που εξαγοράστηκε από την Apple λέω. Ακόμη πιο δύσκολο ήταν να αποχαιρετήσουμε την έκδοση Android της εφαρμογής.

Ενώ η έκδοση iOS εξακολουθεί να υφίσταται, της οποία το DNA ενσωματώθηκε επίσης στην κανονική εφαρμογή Weather, ακόμα και αυτή πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στο WWDC 2022, η Apple αποκάλυψε τι έκανε με τους πόρους του Dark Sky όλο αυτό το διάστημα. Τα καλά νέα είναι ότι προβλέπεται η εφαρμογή, ή τουλάχιστον ο πυρήνας της, να επιστρέψει στο Android με το WeatherKit.

Το WeatherKit δεν είναι αυτόνομη εφαρμογή, αλλά ένα API ή framework – όπως το λέει η Apple, που προορίζεται να αντικαταστήσει το Dark Sky API που η εταιρεία έχει καταργήσει και σχεδιάζει να εξαφανίσει εντελώς μέχρι το 2023.

Επιπλέον, το WeatherKit δεν προορίζεται μόνο για εφαρμογές iOS, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από εφαρμογές ιστού και Android, χάρη στην Apple που φτιάχνει REST API.

H Apple δεν θα κυκλοφορήσει δικό της Android app καιρού, αλλά οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει το WeatherKit API για να προσθέσει πληροφορίες καιρού που προέρχονται από την Apple στις Android εφαρμογές του.

Γιατί όλο αυτό είναι καλό; Είπαμε, το WeatherKit είναι ο πυρήνας του Dark Sky και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ξανά ό,τι αγαπήσαμε στο καταπληκτικό Dark Sky.

Το WeatherKit απαιτεί iOS 16, οπότε, ίσως τα REST API να απαιτούν τη χρήση των τελευταίων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος Android. Αυτό όμως θα το μάθουμε αργότερα μέσα στο έτος που θα γίνουν διαθέσιμα τα API.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.