Το χρωμόσωμα Υ εξαφανίζεται και οι επιστήμονες έχουν διχαστεί σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό. Όπως γνωρίζουμε τα χρωμοσώματα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσουμε – αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το χρωμόσωμα Υ αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη δεν έχουν όλοι ένα χρωμόσωμα Y καθώς πολλοί φέρουν μόνο XX χρωμοσώματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ψηφιακή, πλέον, η σχέση του φορολογούμενου με την εφορία – Τι προβλέπεται

To ΧΥ μπορεί να καθορίσει πολλούς παράγοντες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσει ένα άτομο, με το Υ στο ΧΥ όπως το μεταφέρουν οι άνδρες, να είναι το κορυφαίο  γονίδιο που καθορίζει το βιολογικό φύλο.  Η μελέτη έδειξε ότι το χρωμόσωμα Υ έχει εκφυλιστεί κατά τη διάρκεια των 3,5 εκατομμυρίων ετών που υπολογίζεται ότι υπάρχει ο άνθρωπος. Αν αυτό συνεχιστεί, εκτιμούν ότι ο γενετικός δείκτης έχει περίπου 4,6 εκατομμύρια χρόνια μπροστά του προτού εξαφανιστεί εντελώς από το DNA μας.

Οι ερευνητές αναρωτιούνται τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σε σχέση με το φύλο. Η ερευνήτρια Jenny Graves προτείνει ότι το Υ θα εγκαταλείψει τελικά κάποια στιγμή το DNA μας, προκαλώντας προβλήματα γονιμότητας στο είδος μας λόγω έλλειψης αρσενικών. Άλλοι έχουν αντίθετη άποψη, τονίζοντας ότι απλά το γονίδιο θα μεταβεί σε άλλο χρωμόσωμα όπως έχει κάνει με άλλα είδη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παίζει να είστε από τους μεγαλύτερους μπουρδολόγους στο Ελληνικό διαδίκτυο Άρθρα χωρις πηγές . Άρθρο χωρίς συνοχή. Άκυρο τίτλοι για να κέρδισε δυο κλικς παραπάνω..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.