Ριζική αναβάθμιση έρχεται στα spam φίλτρα του Gmail, με τη Google να την αποκαλεί ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στα χρονικά. Η Google επισημαίνει ότι με αυτή το Gmail θα μπορέσει να αναγνωρίσει καλύτερα τα spam emails και να βάλει τέλος σε αυτά στο γραμματοκιβώτιό σας.

Ειδική έμφαση δίνεται στα spam emails τύπου adversarial text manipulations, που πρόκειται για emails με πλήθος ειδικών χαρακτήρων, emojis, ορθογραφικά και άλλα που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το θεωρήσουν spam.

Η Google επισημαίνει ότι τέτοιου είδους emails μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολο να θεωρηθούν ως spam από τα φίλτρα, καθώς μπορεί το κείμενο να εμφανίζει χαρακτήρες αλλά στην ουσία αυτοί παρουσιάζονται με χαρακτήρες του συστήματος Unicode, που το ρομπότ δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς αναφέρει και ως εκ τούτου δεν το θεωρεί spam.

Με την AI όμως που εισέρχεται πλέον στο Gmail, τα φίλτρα της Google θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να αποκλείσουν μηνύματα spam σαν αυτό της φωτογραφίας, βάζοντας ουσιαστικά τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, τουλάχιστον αυτό υπόσχεται η Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.