Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει πως θα αρχίσει να χρεώνει τους χρήστες του X για να μπορούν να ποστάρουν και τώρα ξεκινάει η υλοποίηση δοκιμαστικά. Οι χρήστες θα χρεώνονται $1 το χρόνο, για ν αμπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Το νέο “Not a Bot” πρόγραμμα, ξεκινάει αρχικά από Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες και στην θεωρία έχει σαν στόχο να αποτρέψει τα bots από το να κάνουν χρήση της πλατφόρμας.

«Αυτή η νέα δοκιμή αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειές μας να μειώσουμε τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τη χειραγώγηση της πλατφόρμας μας και τη δραστηριότητα bot. Αυτό θα αξιολογήσει ένα δυνητικά ισχυρό μέτρο που θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots και τους spammers στο X», έγραψε η πλατφόρμα σε μια ανάρτηση του κέντρου βοήθειας που εξηγεί το πείραμα.

Οι υπάρχοντες χρήστες της πλατφόρμας δεν θα επηρεαστούν από τις δοκιμές προς το παρόν. Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, ίσως δούμε το μετρό να ισχύει για όλους τους χρήστες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, το X να γίνεται υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επί πληρωμή.

Οι νέοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα, θα πρέπει να κάνουν επιβεβαίωση το τηλέφωνό τους. Στην συνέχεια θα τους δίνεται επιλογή σε τρία πακέτα. Το $1 Not A Bot, το X Premiumαι το Verified Organization. Οι χρήστες που θα επιλέξουν το πρώτο πακέτο, θα μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο X, όπως να ανεβάζουν περιεχόμενο, να απαντάνε, να κάνουν repost και να βάλουν posts στους σελιδοδείκτες τους.

Οι χρήστες που δεν θα πάρουν κάποια συνδρομή, θα μπορούν μόνο να δουν αναρτήσεις, χωρίς την δυνατότητα να ανεβάσουν δικό τους περιεχόμενο ή να απαντήσουν σε όσα διαβάζουν.

Αρκετά ακραία αντιμετώπιση από το X, καθώς σε άλλες πλατφόρμες έχουμε δει άλλες υλοποιήσεις που δούλεψαν και δεν απαιτούσαν την πληρωμή από τον χρήστη. Όπως την επιβεβαίωση του χρήστη με το κινητό του και την δυνατότητα ενός μόνο λογαριασμού ανά αριθμό κινητού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.