Το Aptoide, το γνωστό εναλλακτικό Android Store, ξεκίνησε μια καμπάνια εναντίον της Google για μη δίκαιη μεταχείρισή του από την συγκεκριμένη εταιρεία. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το Aptoide μάλιστα, κινήθηκε νομικά ενάντια στη Google σε δικαστήριο της Πορτογαλίας, μετά τις ειδοποιήσεις που εμφάνιζε το Play protect και οι οποίες τόνιζαν στους χρήστες ότι η εναλλακτική αυτή ίσως δεν είναι ασφαλής.

Η καμπάνια, μπορεί να βρεθεί στο  googleplayfair.com, και κατηγορεί την Google ότι εμποδίζει τους χρήστες από το να επιλέξουν ελεύθερα το προτιμώμενο app store. Στην ιστοσελίδα, το Aptoide μάλιστα, περιλαμβάνει και στοιχεία που υποστηρίζει τη θεώρησή του ότι οι εφαρμογές του είναι ασφαλείς, συμπεριλαμβάνοντας πανεπιστημιακές έρευνες και το verification των apks του από το VirusTotal.

To site του Aptoide αναφέρει μάλιστα και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Google πέρυσι, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Κομισιόν, για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, ότι η εταιρεία έχει αποδειχθεί ήδη ένοχη για πρακτικές ενάντια στον ανταγωνισμό. Σε μια συνέντευξή του μάλιστα, ο συνιδρυτής του Aptoide και CEO Paulo Trezentos, ανέφερε ότι λόγω των πρακτικών αυτών, η βάση χρηστών έχει πέσει κατά 15-20% τελευταία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.