Πάντοτε οι developers προσπαθούν να βελτιώσουν την διάρκεια της μπαταρίας εξοπλίζοντας το Android με features που βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι γεγονός, πως το Android έχει αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπει στις εφαρμογές να τρέχουν στο background, χάρη στο  Job Scheduler API, την εξέλιξη του Doze στην ουσία. Η εστίαση αυτή στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, δεν αλλάζει στο Android P. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά τέτοιου είδους είναι το App Standby Buckets.

Στόχος του App Standby Buckets είναι να βελτιώσει τις συνολική διαχείριση ενέργειας των συσκευών μας. Με την πάροδο του χρόνου, το Android θα παρακολουθεί πόσο συχνά χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές και έπειτα θα τις οργανώνει σε κατηγορίες βάσει της χρήσης. Το λειτουργικό σύστημα θα περιορίζει τους πόρους που μια συσκευή δίνει σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ανάλογα σε ποια κατηγορία αυτή έχει ενταχθεί. Οι βασικές κατηγορίες είναι: ActiveWorking SetFrequent και Rare.

  • Active
    • H εφαρμογή χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή
  • Working set
    • Η εφαρμογή χρησιμοποιείται συχνά
  • Frequent
    • Η εφαρμογή χρησιμοποιείται συχνά αλλά όχι κάθε μέρα
  • Rare
    • Η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Στην πρώτη κατηγορία, εντάσσονται οι εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή. Αλλά και εφαρμογές οι οποίες ξεκίνησαν ένα activity, όπως για παράδειγμα μια ειδοποίηση στην οποία ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει πάνω.Το Android θα γνωρίζει ότι αυτές οι εφαρμογές είναι ενεργές και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί το έργο τους. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται εφαρμογές όπως emails, social media. Τέλος στην κατηγορία rare, έχουμε εφαρμογές τύπου κράτησης εισιτηρίων για πτήσεις, που δεν χρησιμοποιείτε συχνά δηλαδή.

Στόχος της Google είναι αυτό το feature να λειτουργεί σωστά αν και κάποιες φορές μπορεί να μην συμβεί. Για παράδειγμα αν ο developer βάλει την εφαρμογή του στη κατηγορία Active, το σύστημα δεν θα μπορεί να κάνει κάτι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση του App Standby Buckets.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.