Με το AnTuTu app ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει τις επιδόσεις των smartphone συσκευών. Ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το score του AnTuTu είναι η CPU που εντοπίζεται εντός του smartphone. Το AnTuTu ανακοινώνει σήμερα το SoC που παρουσίαζε τις πιο ισχυρές επιδόσεις στο Android το 2019, μαζί με τα ονόματα των άλλων chipsets στις υπόλοιπες κατηγορίες.  Σύμφωνα με αυτό, το υπερχρονισμένο Snapdragon 855+ ήταν το καλύτερο σε επιδόσεις SOC για τις Android συσκευές του 2019. Το SoC έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στα μέσα της χρονιάς με 15% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά. Επρόκειτο για ένα SoC το οποίο είχε σχεδιαστεί για gaming smartphones. Επιπροσθέτως, εκτός από την υπερχρονισμένη GPU, η ταχύτητα του Kryo 485 CPU είχε αυξηθεί από τα 2.84 στα 2.96 GHz.

Τέσσερα chipsets ήταν μεταξύ των πιο καινοτόμων το 2019

Η ενσωμάτωση των 5G modem chips βοήθησε στη δημιουργία μιας κατηγορίας γνωστής ως “Technlology Innovation”. Το  HiSilicon Kirin 990 5G chipset, που έχει σχεδιαστεί από την Huawei ήταν μεταξύ των νικητών στην εν λόγω κατηγορία. Έχοντας κατασκευαστεί από την TSMC στα 7nm, το chipset περιέχει πάνω από 10.3 δισεκατομμύρια transistors. Οι νικητές σε αυτό το group περιλαμβάνουν και το Mediatek Dimensity 1000, που έχει ένα 5g modem όπως και το Snapdragon 765G. Τέλος η λίστα ολοκληρώνεται με το Exynos 980.

Η τελευταία κατηγορία για το πιο cost effecient chip έχει δυο νικητές, το Kirin 810 και το Mediatek Helio G90T. Το πρώτο αποτελείται από δυο Cortex A76 performance cores  στα 2.27GHz και έξι Cortex A55 με συχνότητα ως 1.88GHz. Το δεύτερο απευθύνεται σε gaming smartphones.

Αν αναρωτιέστε γιατί το Apple A13 Bionic δεν αναφέρεται πουθενά, το AnTuTu έχει την απάντηση. Οι μηχανισμοί που καθορίζουν το score μεταξύ της Android και της iOS έκδοσης του AnTuTu Benchmark είναι σημαντικά διαφορετικοί και ως εκ τούτου η σύγκριση δεν θα πρέπει να γίνεται. Οι συγκρίσεις των σκορ θα πρέπει να γίνονται με άλλα λόγια, μόνο εντός της ίδιας πλατφόρμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.