Αυτή τη στιγμή για να κλείσεις ένα tab στην Android έκδοση του Chrome browser, ένας χρήστης πιέζει στο tab button (το τετράγωνο εικονίδιο στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης). Ο αριθμός εντός του τετραγώνου σου λέει πόσα tabs έχεις ανοιχτά. Για να κλείσεις ένα tab, ύστερα από την πίεση στο τετράγωνο εικονίδιο, κάνεις scroll  προς τος tab που θέλεις να κλείσεις. Στην δεξιά πλευρά, πιέζεις το X που βρίσκεται εντός του κύκλου. Για την προσθήκη ενός tab, ύστερα από την πίεση στο τετράγωνο εικονίδιο, πιέζεις το + που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό σε πηγαίνει στην home page του Chrome όπου μπορείς να πληκτρολογήσεις μια νέα ιστοσελίδα που θέλεις να ανοίξεις.

Η Google ωστόσο, δοκιμάζει έναν νέο τρόπο για την διαχείριση των Chrome tabs. Και πλέον στην έκδοση 78 του Chrome θα επιτρέψει στους χρήστες με παρατεταμένη πίεση στο tab button να δουν τρεις επιλογές. Κλείσιμο του tab, Νέο tab και Νέο Incognito tab. Αυτό δεν σε εξοικονομεί χρόνο από πιέσεις αλλά σου δίνει περισσότερες επιλογές με μια παρατεταμένη πίεση του tab button. Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχεις τρία tabs ανοιχτά στον Chrome. Άνοιξε ένα σε πλήρη οθόνη και πίεσε παρατεταμένα στο tab button.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχεις τρία tabs ανοιχτά στον Chrome. Άνοιξε ένα σε πλήρη οθόνη και πίεσε παρατεταμένα στο tab button. Το πλαίσιο με τις τρεις επιλογές θα εμφανιστεί. Πατώντας στο Close tab θα κλείσει το tab που έχεις ανοιχτό αυτή τη στιγμή. To New tab σε πηγαίνει στην home screen του Chrome ώστε να μπορείς να προσθέσεις ακόμη ένα tab και το New tab incognito mode, σου επιτρέπει να πλοηγηθείς στο διαδίκτυο ιδιωτικά. Από τη στιγμή που το Android smartphone σου τρέχει την Chrome 78 έκδοση του browser, το feature θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για εσένα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ερώτηση, το νέο grid lay out τωβ tabs λειτουργεί, ή όχι; Ενώ έχω ενεργοποιήσει το σχετικό flag δεν φαίνεται, όλα τα tabs είναι στην οριζόντια μορφή.

  2. Την τελευταία έχω, την 78.3904… Το περίεργο είναι πριν το τελευταίο update, η ρύθμιση λειτουργούσε! Ακόμα και αρκετά παλιότερα, είχα ενεργοποιήσει το σχετικό flag με επιτυχία. Δεν ξέρω γιατί δεν λειτουργεί τώρα, μήπως είναι κάποιο bug της συγκεκριμένης έκδοσης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.