Συνήθως είναι καλύτερα για τους developers να ενημερώνουν τα apps τους για να υποστηρίζουν, τα τελευταία και πιο πρόσφατα features της πλατφόρμας του Android. Κάθε νέα έκδοση του Android προσφέρει νέα APIs και χαρακτηριστικά που οι παλαιότερες εκδόσεις δεν υποστηρίζουν. Ωστόσο, η κάθε νέα έκδοση, προσθέτει περιορισμούς στο τι μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές, που είναι και ο λόγος πως κάτι τέτοιο δεν αρέσει σε ορισμένους developers.

Για παράδειγμα, σε ορισμένα apps αποφεύγουν να αναβαθμίσουν το target API level στο Android Marshmallow για να αποφύγουν να ενσωματώσουν τα permissions. Η Google θέλει να καταπολεμήσει μια τέτοια συμπεριφορά, με νέους περιορισμούς στις εφαρμογές που ανεβαίνουν και λαμβάνουν ενημερώσεις στο Google Play Store. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του XDA, φαίνεται ότι στο Android Q, οι χρήστες θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση ότι η εφαρμογή που τρέχουν έχει σαν target παλαιότερη έκδοση του Android, όπως το 5.1 lollipop.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Google εισήγαγε μα νέα πολιτική σύμφωνα με την οποία, όλες όσες εφαρμογές ανεβαίνουν στο Play Store από την 1η Αυγούστου 2018, θα πρέπει να έχουν ως target το API level 26 ή μεγαλύτερο (αυτό σημαίνει το  Android 8.0 Oreo, Android 8.1 Oreo ή Android 9 Pie). Επιπλέον, από την πρώτη Νοεμβρίου του 2018, όλα τα updates στα ήδη υπάρχοντα apps στο Play Store θα πρέπει να έχουν ως target το API level 26.

Με απλά λόγια, η Google εδώ θέλει να υποχρεώσει τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές με τα νέα standards ασφαλείας, ιδιωτικότητας, διαχείρισης μνήμης και εξοικονόμησης μπαταρίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές θα σταματήσουν να λειτουργούν σε συσκευές που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του Android. Επιπλέον, στο Android 9 Pie, οι developers θα ενθαρρύνονται ακόμη περισσότερο να ενημερώσουν τις εφαρμογές, καθώς προβάλλεται ειδοποίηση ότι οι χρήστες τρέχουν ένα app που προορίζεται για παλαιότερες εκδόσεις.

Προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι το Android Q θα εμποδίσει τους χρήστες να τρέχουν παλαιότερες εφαρμογές του Android. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει κάποια μικρή ομάδα χρηστών, οι οποίοι δεν επιθυμούν τους συγκεκριμένους περιορισμούς και θα δυσαρεστηθούν. Άλλωστε, υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, δεν ενημερώνονται συχνά ενώ δεν υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.