Αυτή την εβδομάδα, η HTC επέστρεψε δυναμικά στο χώρο και κατά συνέπεια στους τίτλους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την ανακοίνωση του HTC Desire 20 Pro και του U20 5G. Αν διάβασες για αυτές τις συσκευές στο διαδίκτυο, πιθανόν θα έχεις διαπιστώσει την ύπαρξη πολλών σχολίων όπως … δεν πέθανε ακόμη η HTC ή η HTC κάνει ακόμη τηλέφωνα; Εκτός από το VR, η εταιρεία δεν έχει κάνει και τόσα πολλά στο χώρο των smartphones τα τελευταία χρόνια και περνάει σταδιακά στη λήθη, κάτι που είναι είναι άδικο. Ήταν ένας γίγαντας στο χώρο παλαιότερα και η πρώιμη επιτυχία του Android οφείλεται στην ίδια.

Ήταν η εταιρεία η οποία κυκλοφόρησε το 2008, το πρώτο Android smartphone, το HTC Dream/T-Mobile G1. Για αρκετό χρονικό διάστημα, η HTC ήταν υπεύθυνη για τα καλύτερα Android smartphones στην αγορά. Τηλέφωνα σαν το Hero, το Droid Incredible, το Evo 4G, το Desire ήταν αυτά που ώθησαν την πλατφόρμα του Android προς τα μπροστά σαν ένας βιώσιμος ανταγωνιστής του iOS και του iPhone.

Σε εκείνες τις πρώιμες ημέρες, τα Android skins ήταν πολύ σημαντικά, επειδή το stock Android είχε ελλείψεις σε features και design. Από το 2011 το Android είχε ξεκινήσει να φαίνεται ελκυστικό με το Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Και κάπου εκεί το Sense UI από την άλλη πλευρά, άρχισε να φαίνεται κάπως παλαιό. Η Google βελτίωσε το design και απομακρύνθηκε με γρήγορους ρυθμούς, με την HTC να μην κάνει κάτι αντίστοιχο.

Δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να κάνει η HTC για να μείνει στο παιχνίδι, σε κάθε περίπτωση όμως, αποτέλεσε έναν σημαντικό συνεργάτη της Google στις πρώιμες ημέρες του Android. Οι πρώτες εμπειρίες του κόσμου με το Android ήταν μέσω μιας HTC συσκευής και απέδειξε ότι η Apple δεν ήταν η μόνη εταιρεία η οποία μπορούσε να κάνει υπέροχα τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.