Κυκλοφορούν αναφορές ότι η Xiaomi ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του MIUI που δεν θα είναι απλά μία ROM που αλλάζει το UI και προσθέτει μερικά χαρακτηριστικά, αλλά ένα Android-based λειτουργικό σύστημα με το όνομα MIOS. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να σημαίνει όλο αυτό, αλλά η ιστορία της Xiaomi με το MIUI και την υποστήριξη των συσκευών της δεν παρέχει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια, όσον αφορά το κοινό. Αν δεν μπορεί να ενημερώνει σωστά και τακτικά μία απλή ROM, πώς θα τα πάει με ένα “λειτουργικό σύστημα”;

Οι φήμες για το MIOS ξεκίνησαν πριν δέκα χρόνια με τις αναφορές να λένε ότι η Xiaomi εργάζεται στο δικό της λειτουργικό σύστημα. Τότε, οι πηγές έλεγαν ότι το OS θα κάνει ντεμπούτο με το Mi 4, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς η εταιρεία λάνσαρε το smartphone με MIUI, όπως κάθε άλλη συσκευή της, με εξαίρεση τα Mi A που ανήκουν στο πρόγραμμα Android Go. Αυτό μεταφράστηκε ως την αδυναμία της Xiaomi να υποστηρίξει προς το παρόν την ανάπτυξη του δικού της OS.

Ταξιδεύουμε με τρομερή ταχύτητα στο σήμερα, όπου κάποιος δημοσίευσε την “About” σελίδα μιας συσκευής που φαίνεται να τρέχει τι MIOS alpha και συγκεκριμένα την έκδοση “V0.85.22.11.05.ALPHA”. Το “0.85” είναι η βασική έκδοση και το “22.11.05” είναι η ημερομηνία έκδοσης. Οπότε, αυτή η έκδοση ήταν διαθέσιμη στις 5 Νοεμβρίου του 2022 που σημαίνει ότι απέχουμε αρκετά από τη “beta”, πόσο μάλιστα από την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.