Το πρόβλημα με τα background apps και το ότι οι διάφοροι OEMs τα σκοτώνουν, είναι γνωστό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, οι κατασκευαστές έχουν μια κακή συνήθεια να σκοτώνουν εφαρμογές στο background σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί RAM ή να σώσουν την μπαταρία. Αλλά μια τέτοια πρακτική είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, αν αυτά τα apps παρέχουν σημαντικές λειτουργίες στους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια ενός Reddit AMA, η ομάδα του Android αποκάλυψε ότι στην επόμενη έκδοση θα αρχίσει η προβολή ειδοποιήσεων όταν το λειτουργικό σβήνει μια εφαρμογή, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι τι θέλουν να γίνει. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο είναι παρόμοιο με εκείνο των permissions στο Android 10.

Η ομάδα του Android θα απαγορεύει επίσης τη χρήση whitelists που αποφασίζουν ποιες κορυφαίες εφαρμογές μπορούν να τρέξουν στο background. Αυτή τη στιγμή, το whitelist σημαντικών εφαρμογών όπως το WhatsApp, δημιουργεί ένα περιβάλλον που δεν είναι δίκαιο για πολλούς μικρότερους developers.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήδη από τώρα πολλοί κατασκευαστές (π.χ Xiaomi με το miui) σου δίνουν την δυνατότητα να επιλέγεις εσύ, ο ίδιος ο χρήστης, ποιες εφαρμογές θες να “τρέχουν” πάντα στο παρασκήνιο, ποιες θα “κλείνουν” όταν ο χρήστης δεν τις χρησιμοποιεί στο προσκήνιο, ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ίντερνετ/WiFi κτλ. Δυνατότητες δηλαδή που το stock Android θα στις δώσει στο.. μέλλον!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.