Το Play Store και οι σχετικές πρακτικές της Google έχουν δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ο κολοσσός της αναζήτησης να ανακοινώσει αρκετές αλλαγές για να διευκολύνει τα third-party καταστήματα εφαρμογών. Οι XDA-Developers και ο Mishaal Rahman αποκάλυψαν περισσότερα χαρακτηριστικά του Android 14 που θα κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.

Για αρχή, υπάρχει ένα νέο API που επιτρέπει στα third-party καταστήματα εφαρμογών να εκτελούν τις λεγόμενες ήπιες ενημερώσεις. Πρόκειται για ενημερώσεις που εκτελούνται χωρίς να διακόπτεται η εμπειρία του χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, το API μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθυστέρηση μιας ενημέρωσης εφαρμογών εάν η εφαρμογή είναι σε χρήση, βρίσκεται στην οθόνη, έχει μια ενεργή υπηρεσία foreground ή βρίσκεται σε τηλεφωνική κλήση.

Το Android 14 διαθέτει επίσης μια λειτουργία “ιδιοκτησίας ενημερώσεων”, η οποία επιτρέπει σε ένα third-party κατάστημα εφαρμογών να είναι η μόνη πηγή αυτόματων ενημερώσεων για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, έναντι του Play Store. Ωστόσο, η πηγή σημειώνει ότι αυτή η επιλογή περιορίζεται στην αρχική εγκατάσταση της εφαρμογής μέσω ενός third-party καταστήματος εφαρμογών. Επομένως, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή που έχει γίνει sideload και να την επανεγκαταστήσετε εάν αποφασίσετε να αλλάξετε γνώμη.

Τέλος, η Google εισάγει επίσης ένα API που επιτρέπει στο third-party κατάστημα εφαρμογών να ζητά την έγκριση του χρήστη για την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης. Το XDA-Developers εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε περίπτωση που μια ενημέρωση εφαρμογής εισάγει νέα δικαιώματα, δίνοντας πρώτα μια προτροπή προς τον χρήστη αντί να προχωρήσει αυτόματα με την ενημέρωση της εφαρμογής.

Όπως και να έχει, χαιρόμαστε που βλέπουμε την Google να εφαρμόζει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα χαρακτηριστικά στο Android 14. Σίγουρα, το Play Store είναι το κατάστημα που επιλέγει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, αλλά αυτές οι μικροαλλαγές εξακολουθούν να είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους που βασίζονται σε εφαρμογές που έχουν γίνει sideload ή απλά προτιμούν συγκεκριμένα third-party καταστήματα εφαρμογών, όπως το F-Droid.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.