Αν αναρωτιέσαι πόσο μακριά βρίσκεσαι από το ονειρικό σου αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο να μπορείς να προβείς στην αγορά του, τότε δεν έχεις παρά να κοιτάξεις το συγκεκριμένο prototype της TLC, που αποκαλύφθηκε σήμερα στην έκθεση MWC. Με την εύκαμπτη οθόνη των 7.2 ιντσών, βρίσκεται στο ίδιο μέγεθος σαν το Galaxy Fold της Samsung και δυστυχώς δεν επετράπη στο κοινό να το αγγίξει.

Η TLC είναι η αλήθεια πως αποτελεί μια περίπλοκη εταιρεία, δεδομένου ότι ένα τμήμα της δημιουργεί display panels, το οποίο δέχεται συμβόλαια για όλων των ειδών τους κατασκευαστές cοnsumer προϊόντων και ένα ξεχωριστό τμήμα σχεδιάζει και πουλά smartphones κάτω από το δικό της brand όσο και το brand των Alcatel, Blackberry και Palm. Η TLC με αυτό το prototype δεν παρουσιάζει μόνο την εύκαμπτη OLED οθόνη. Είναι εδώ για να πείσει τους ανθρώπους ότι η πατενταρισμένη DragonHinge κατασκευή είναι το μέλλον των αναδιπλούμενων smartphones.

Αν και δεν επιτρέπονταν να ληφθούν φωτογραφίες του εσωτερικού τμήματος της συγκεκριμένης κατασκευής, ο μεντεσές αποτελείται από μικρά γρανάζια. Φανταζόμαστε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα ακολουθήσουν μια παρόμοια προσέγγιση στη κατασκευή των foldable smartphone και σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη τεχνολογική πρόκληση όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι που και θα προστατεύει την οθόνη αλλά και θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά από έναν άνθρωπο.

Το Theverge κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του ένα μη λειτουργικό mockup του συγκεκριμένου 7.2 ιντσών smartphone και διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με την εργονομία που προσφέρει. Πρώτον υπάρχει μεγάλο κενό στην πλευρά του μεντεσέ της κλειστής συσκευής, επειδή η οθόνη δεν μπορεί να διπλώσει πλήρως. Υπάρχουν βέβαια μαγνήτες για τις δυο πλευρές όταν το tablet είναι κλειστό, ενώ και το σύστημα του μεντεσέ ήταν σε αυτά τα επίπεδα που πρέπει για να προσφέρει μια αξιόπιστη και μακροχρόνια λειτουργία.

Και πάλι όμως το λειτουργικό prototype ήταν τόσο εύθραυστο που ούτε οι εργαζόμενοι της TLC δεν μπορούσαν να το αγγίξουν. Πρόκειται για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Εκτός από αυτή τη συσκευή, η TLC έφερε και άλλα prototypes, όλα μη λειτουργικά και που δεν έπρεπε να φωτογραφηθούν.

Το χρονοδιάγραμμα της TLC να φέρει το αναδιπλούμενο prototype των 7.2 ιντσών στην αγορά αλλά και τις άλλες προτάσεις από την κατηγορία του foldable portfolio , τοποθετείται στα μέσα του 2020. Στόχος, είναι να είναι πιο φθηνό από την αντίστοιχη πρόταση της Samsung και ειδικότερα από το 1000αρικο. Η φετινή MWC θα αποτελέσει την ευκαιρία για πολλές άλλες εταιρείες να παρουσιάζουν τα concepts και τα protoypes τους στην αγορά. Κανένα όμως από αυτά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί affordable. Θα μιλήσουμε πολύ περισσότερο για τα αναδιπλούμενα στους επόμενους μήνες, ωστόσο η αγορά ενός τέτοιου smartphone είναι άλλη υπόθεση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.