Οι μηχανικοί του Facebook αναπτύσσουν μια νέα machine learning τεχνολογία, που θα μπορεί να προσθέτει ανοιχτά μάτια σε φωτογραφίες που έχουμε βγει με κλειστά μάτια. Η εταιρία δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της τεχνολογίας στο ερευνητικό website της, εξηγώντας πως τα μάτια που θα προσθέτει θα είναι από άλλες φωτογραφίες του ίδιου ατόμου.

Το Facebook χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για διάφορα χαρακτηριστικά του και διεργασίες. Μία από αυτές θα είναι και η βελτίωση φωτογραφιών όπου τα μάτια μας είναι κλειστά. Αν για παράδειγμα αν τραβάμε μια selfie και βγούμε με κλειστά μάτια, πιθανότατα θα τραβήξουμε ξανά την φωτογραφία. Αν όμως είμαστε σε selfie κάποιου άλλου, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμως η τεχνολογία του Facebook θα μπορεί να διορθώσει τα κλειστά μάτια μας.

Οι μελέτες του Facebook μας δείχνει πως με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ενός δικτύου GAN (Generative Adversarial Network), θα μπορεί να καταλάβει πότε τα μάτια μας είναι κλειστά και να τα αλλάξει σε ανοιχτά, με χρήση φωτογραφιών μας, που έχουμε ήδη στον λογαριασμό μας. Η αλλαγή θα γίνεται με τεχνική in-painting.

Δυστυχώς η τεχνολογία είναι σε αρχικό στάδιο, οπότε δεν δουλεύει στις περιπτώσει που φοράμε γυαλιά ή υπάρχουν μαλλιά μπροστά από τα μάτια μας. Πιθανότατα να δούμε την ίδια τεχνολογία να φτάνει και στο Instagram, όμως ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε την τελική υλοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.