Η αλήθεια είναι πως η σειρά Samsung Galaxy S22 έχει ένα μοντέλο για τον καθένα μας. Το standard Galaxy S22 είναι για εκείνους που ψάχνουν μια αξιόπιστη flagship συσκευή, ωστόσο δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματα του S22 Ultra για την απόλυτη premium εμπειρία. Ωστόσο, οι συσκευές, έρχονται και με πλήθος βελτιώσεων όσον αφορά την κάμερα, τόσο ως προς το hardware όσο και ως προς το software.

To Advanced Auto framing είναι ακριβώς ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα βγάλουν από μέσα σου τον μικρό φωτογράφο που κρύβεις.  Ίσως θα έχεις παρατηρήσει ότι το camera app έχει μια ρύθμιση για την ενεργοποίηση διαγώνιων γραμμών, το γνωστό πλέγμα.  Θα έχει ίσως ακούσει πάλι το κανόνα των τρίτων, που ορίζει ότι μια εικόνα πρέπει να την φανταστούμε σαν να χωρίζεται σε εννέα ίσα μέρη.

Ωστόσο όμως ο μέσος χρήστης, δεν γνωρίζει και δεν τον πολυενδιαφέρουν βασικά αυτά. Και σε αυτό ακριβώς βοηθά το Advanced Auto framing των Samsung συσκευών, το οποίο ανιχνεύει αυτόματα το θέμα που φωτογραφίζετε και καθορίζει τη θέση του θέματος. Στη συνέχεια, το τηλέφωνο είναι αρκετά έξυπνο ώστε να αλλάζει το καδράρισμα με βάση τη θέση του θέματος. Με απλά λόγια, όταν καταγράφετε ένα βίντεο με ένα ανθρώπινο υποκείμενο, η κάμερα θα κάνει zoom in ή zoom out για να διατηρήσει το άτομο στο κάδρο. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τη λειτουργία Centre Stage που εισήγαγε η Apple στο iPad. Ενώ αυτή λειτουργεί μόνο σε βιντεοκλήσεις, η λειτουργία Advanced Auto Framing λειτουργεί και κατά την εγγραφή βίντεο μέσω των πίσω καμερών στη σειρά τηλεφώνων Galaxy S22.

Με την προηγμένη αυτή λειτουργία framing, η Samsung ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο της φωτογραφίας σας, καδράροντας αυτόματα τη φωτογραφία με βάση τη θέση του θέματος. Το τηλέφωνο θα κλειδώσει την εστίαση  και θα ρυθμίσει αυτόματα το εύρος του ζουμ, ώστε είτε να πλησιάσετε το θέμα είτε να απομακρυνθείτε περισσότερο από αυτό. Αν προβείτε στη λήψη βίντεο ενός ατόμου, το τηλέφωνο θα κλειδώσει την εστίαση στο πρόσωπο για να δημιουργήσει ένα portrait effect.

Είναι ένα από τα πολλά camera features με τα οποία η Samsung υπόσχεται να σου προσφέρει την καλύτερη φωτογραφική εμπειρία μέσω των νέων συσκευών.

Πολύ ωραία! Τα Galaxy S22 και πάλι δεν υποστηρίζουν seamless updates

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.