Όπως γνωρίζεις ήδη, το OnePlus 7 Pro εξοπλίζεται με οθόνη που προσφέρει 90HZ refresh rates, αλλά το 90Hz mode στη πράξη αλλάζει σε 60Hz στα videos, στο camera app και κατά τη διάρκεια διενέργειας κλήσεων. Επιπλέον, διάφοροι Redditors αναφέρουν ότι δεν τρέχει κάθε web browser στα 90 Hz.

Ο developer του δημοφιλούς Xposed Module, προέβαινε στην ανάπτυξη ενός Quick Setting tile για την αλλαγή του refresh rate, όταν ανακάλυψε ότι στη πραγματικότητα υπάρχουν 3 όχι δυο refresh modes στο OxygenOS. Το 60Hz mode στα Screen refresh rate settings κάνει τη συσκευή να τρέχει συνεχώς στα 60Hz, όπως στα περισσότερα άλλα smartphones, αλλά το 90Hz mode είναι στη πράξη το auto mode για την OnePlus. Υπάρχει δηλαδή και ένα τρίτο, κρυμμένο 90Hz refresh rate που τρέχει σε όλες τις εφαρμογές όλες τις χρονικές στιγμές.

Για να αλλάξεις το refresh rate mode στο κρυφό 90Hz mode, απλά χρειάζεσαι να πληκτρολογήσεις την εξής εντολή ADB:

adb shell settings put global oneplus_screen_refresh_rate 0

Μόλις ενεργοποιηθεί, και τα δυο toggles στα Screen refresh rate settings θα ξετικαριστούν και το κείμενο στα Display settings θα δείχνει 60Hz. Αλλά πρόκειται απλά για bug καθώς το Oxygen OS δεν περιμένει οι χρήστες να μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτό το κρυφό refresh rate mode.  Το XDA Developers επικοινώνησε μάλιστα με την OnePlus για ένα σχόλιο για αυτό το κρυφό refresh rate mode και γιατί όλα τα apps δεν χρησιμοποιούν το 90Hz refresh rate. Η εταιρεία όμως, απλώς σχολίασε ότι δεν συνιστούν τη χρήση του 90Hz refresh mode όλες τις χρονικές στιγμές για τον απλό λόγο ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.