Όλο καλά με το iOS 16, αλλά η Apple συνεχίζει την κλασική τακτική της, δίνει τα χαρακτηριστικά στους πελάτες της με μέτρο, και όχι γιατί κάποια από αυτά δεν μπορεί να τα λανσάρει, αλλά για να έχει να παρουσιάσει κάτι νέο και την επόμενη φορά. Γι’ αυτό, φτάσαμε στα iPhone 14 και ακόμα τα Apple smartphones δεν μπορούν να κάνουν κάτι που τα Android smartphones μπορούν εδώ και χρόνια.

Αναρρωτιέσαι σε τι αναφέρομαι; Αν είσαι κάτοχος iPhone δεν μπορείς να προγραμματίσεις την αποστολή ενός μηνύματος, ακόμα και αν η συσκευή σου τρέχει το iOS 16. Για την ακρίβεια, μπορείς, αλλά πρέπει να είσαι επαγγελματίας μάγος, εντάξει, όχι και έτσι, αλλά δεν αρκεί το πάτημα ενός ή δύο κουμπιών. Πρέπει να ακολουθήσεις μία επίπονη διαδικασία που αν σε ενδιαφέρει θα βρεις στον σύνδεσμο του παρακάτω tweet.

Σε περίπτωση που έριξες μία ματιά στη διαδικασία, σου έχω καλά νέα, αυτά πρέπει να τα κάνεις μία φορά. Όμως, και πάλι δεν είναι αρκετά. Μετά, πρέπει να δίνεις φωνητική εντολή στη Siri να στείλει ένα μήνυμα με καθυστέρηση, να αναφέρεις το περιεχόμενο του, να πεις σε ποιον θες να το στείλει, και φυσικά την ημέρα της αποστολής. Γιατί είπα την ημέρα; Μέσα σε όλα αυτά, δεν μπορείς να διαλέξεις πολλαπλούς χρόνους αποστολής, αλλά τα μηνύματα πηγαίνουν σε ορισμένους χρόνους ανά ημέρα.

Θες να δεις πόσο ποιο εύκολο είναι για όσους δεν έχουν iPhone 14 ή γενικά οποιοδήποτε smartphone της Apple; Το Google Messages έρχεται προεγκατεστημένο στα περισσότερα Android smartphones, και αν μία συσκευή δεν το έχει μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το Play Store. Μετά, κάνεις μία νέα συνομιλία ή ανοίγεις μία παλιά, γράφεις το μήνυμα, πατάς παρατεταμένα το κουμπί αποστολής, και μπορείς να διαλέξεις την ημέρα και την ακριβή ώρα που θα γίνει η αποστολή του μηνύματος.

Το πόσο χρήσιμα είναι τα προγραμματισμένα μηνύματα, ας το σκεφτεί ο καθένας μόνος του. Εδώ τα iPhone δεν είχαν το ποσοστό της μπαταρίας στο εικονίδιο και ακόμη κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι ένα άχρηστο χαρακτηριστικό. Τα λέμε το 2025 όταν η Apple αναφέρει ότι μπορείς να προγραμματίζεις μηνύματα μέσα από το iMessage και το λανσάρει ως καινοτομία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.