Φαίνεται ότι ο πόλεμος των MP έχει ξεκινήσει για τα καλά, καθώς πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη προβεί στην κυκλοφορία των 32 και 48MP καμερών. Αλλά δεν σταματάνε στα 48MP, σύμφωνα με την Qualcomm. Ο Senior Director of Product Management της Qualcomm ανέφερε στο Mysmartprice  ότι οι κατασκευαστές αισθητήρων θα διαθέσουν σύντομα smartphones με 64MP και 100MP.

Το στέλεχος της Qualcomm δεν ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες, τόνισε όμως ότι πολλά brands θα ασχοληθούν με την τεχνολογία μέχρι το τέλος του έτους. Οι υπερύψηλης ανάλυσης κάμερες επιτρέπουν ακόμη πιο λεπτομερείς φωτογραφίες, ωστόσο εκεί που χάνουν είναι στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, εξαιτίας του μικρότερου μεγέθους του pixel. Ευτυχώς όμως, οι αισθητήρες των 48MP των σύγχρονων smartphones προσφέρουν τεχνολογία pixel binning, που συνδυάζει δεδομένα από τέσσερα μικρά pixels σε ένα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις σε συνθήκες μη ιδανικού φωτισμού. Βέβαια, με το Pixel Binning έχουμε φωτογραφίες ανάλυσης 12MP.

Όπως σημειώνει το androidauthority είναι γεγονός ότι οι υπερύψηλης ανάλυσης κάμερες θα προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Θυμηθείτε το Xiaomi Redmi Note 7 με την κάμερα των 48MP και τα εκπληκτικά αποτελέσματά του για την τιμή στην οποία κυκλοφορεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.