Σε εφιάλτη μετατράπηκε για μια γυναίκα από τον Βόλο η διατήρηση λογαριασμού στο efood. Όπως καταγγέλει η ίδια, η γυναίκα ξύπνησε και διαπίστωσε ότι η χρεωστική της είχε χρεωθεί με το ποσό των 1.500 ευρώ.

Άγνωστος είχε αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό που διατηρεί στη δημοφιλή πλατφόρμα, τον είχε παραβιάσει και είχε προβεί στην αγορά τσιγάρων, σάντουιτς και πλήθος άλλων προιόντων, ενώ άφησαν και φιλοδώρημα 5 ευρώ στον διανομέα.

Το efood δυστυχώς δεν αναγνώρισε τις συναλλαγές ως κακόβουλες, αντίθετα έπρεπε να απευθυνθεί στην τράπεζα και να κάνει αμφισβήτηση ενώ ακύρωσε και τη χρεωστική της κάρτα. Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για το πόσο αξιόπιστες είναι αυτού του είδους οι εφαρμογές και πόσο ευάλωτες, καθώς βρίσκονται στα τηλέφωνα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Το efood όπωςε και άλλες πλατφόρμες σαν αυτό, κρατάνε αποθηκευμένη την κάρτα του χρήστη, ενώ η τράπεζα δεν ζητάει την επιβεβαίωση του χρήστη για τις συνναλαγές. Για αυτό καλό θα είναι να έχουμε ισχυρούς κωδικούς σε αυτές τις εφαρμογές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.