Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Tiny11 είναι μία ελαφριά ανεπίσημη έκδοση των Windows 11 που τρέχουν ακόμα και σε συστήματα με όχι και τόσο ισχυρό hardware και σίγουρα σε υπολογιστές που δεν διαθέτουν το chip ασφαλείας. Ο δημιουργός τους κυκλοφορεί τώρα τα Tiny11 Core, μία έκδοση που έχει μέγεθος λήψης μόλις 3GB.

Τα Tiny11 Core βασίζονται σε Windows 23H2, τρέχουν σε ARM hardware και επιτρέπουν να απολαμβάνεις τα Windows 11 σε ακόμα χαμηλότερων επιδόσεων συστήματα. Βέβαια, αν θέλετε να δοκιμάσετε ή να χρησιμοποιήσετε αυτήν την έκδοση πρέπει να έχετε υπόψη ότι έχουν γίνει σοβαρές εκπτώσεις σε σημαντικά στοιχεία όπως το Windows Defender και το Windows Update.

Οπότε, δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση, ούτε για χρήση ως βασικό λειτουργικό, αλλά για όσους θέλουν να πειραματιστούν με κάτι νέο. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία μπορείς να κατεβάσεις το τελευταίο build των Tiny11 Core για ARM64 από τη σελίδα του στο Internet Archive πατώντας ΕΔΩ. Ο προγραμματιστής προσφέρει και ένα XML αρχείο που αναφέρει όλα όσα έχει αφαιρέσει, καθώς και τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα για χειροκίνητη ενεργοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.