Το Google Maps θέλει να μας βοηθήσει να αναπνέουμε μόνο καθαρό αέρα και γι’ αυτό παρουσιαζει ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει σχέση με την ποιότητα του αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει αν στην περιοχή υπάρχει νέφος, καπνά, κάποιας άλλης φύσης κακής ποιότητας αέρας, ή αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.

Με αυτές τις λεπτομέρειες στα χέρια μας, μπορούμε να λάβουμε καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το αν θα βγούμε έξω και, εάν ναι, για πόση ώρα. Αυτό που θα δούμε είναι αριθμοί AQI ή Δείκτης Ποιότητας Αέρα, μαζί με οδηγίες για υπαίθριες δραστηριότητες, πότε ενημερώθηκαν οι πληροφορίες για τελευταία φορά, και συνδέσμους για να μάθουμε περισσότερα.

Google Maps Air Quality

Τα δεδομένα προέρχονται από αξιόπιστες κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) στις ΗΠΑ. Το Google Maps εμφανίζει επίσης πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα από το PurpleAir, ένα δίκτυο αισθητήρων χαμηλού κόστους που μπορεί να δώσει μια υπερτοπική προβολή των συνθηκών. Η προσθήκη αυτού του επιπέδου ποιότητας αέρα στον χαρτη γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και την επιλογή της ανάλογης ρύθμισης από τις λεπτομέρειες του χάρτη. Οι πληροφορίες από το PurpleAir είναι επίσης διαθέσιμες στις οθόνες και τα ηχεία Nest.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις της εφαρμογής για Android και iOS. Προς το παρόν, έχουν πρόσβαση σε αυτό οι χρήστες των ΗΠΑ, και αργότερα η Google θα επεκτείνει τη διάθεση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.