Ο Tim Cook, όπως συνηθίζεται, παραχωρεί κάποιες συνεντεύξεις μετά την κάθε παρουσίαση νέων iPhone συσκευών. Έτσι και τώρα, σε συνέντευξή του κλήθηκε να σχολιάσει τα επίπεδα τιμών του iPhone που ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια, συσκευές οι οποίες αποτελούν κεντρικό μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων. Η απάντησή του ήταν ότι χρεώνουμε τόσο, επειδή το αξίζουμε.

Αυτή ήταν η απάντησή του εν ολίγοις στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Robin Roberts και στην εκπομπή Good Morning America, του ABC, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που οι πάροχοι στην Αμερική βοηθούν στον επιμερισμό του κόστους των iPhones, πολλοί καταναλωτές καταλήγουν να πληρώνουν 30 δολάρια το μήνα, σχεδόν ένα δολάριο τη μέρα. Και πάλι όμως, τονίζει, ότι δεν τιμολογείται τόσο υψηλά όσο η Apple θα μπορούσε να το πάει, από τη στιγμή που αντικατέστησε ένα πλήθος προϊόντων. Όπως την κάμερα, τον music player.

Θέλουμε να κάνουμε ένα iPhone για όλους, ανέφερε ο Cook, μεταφέροντας το επίκεντρο της συζήτησης στην αξία και όχι στο κόστος. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μας και έχουμε πολλά iPhones στη σειρά σε κυριολεκτικά χαμηλές τιμές. Αλλά αν δεις αυτό το smartphone, έχει απίστευτη κάμερα και το πιο μικρό και ισχυρό chip που δημιουργήθηκε ποτέ για smartphone.

Το τηλέφωνο έχει αντικαταστήσει τη ψηφιακή σου κάμερα και την βιντεοκάμερα. Έχει αντικαταστήσει τον music player, το video player. Έχει αντικαταστήσει όλες αυτές τις διαφορετικές συσκευές. Επομένως, το προϊόν είναι σημαντικό και έχουμε κατανοήσει ότι οι άνθρωποι επιθυμούν το πιο καινοτόμο προϊόν που είναι διαθέσιμο και δεν είναι φθηνό να κάνεις κάτι τέτοιο. 

Πολλοί έχουν υποστηρίξει, ότι με τα νέα iPhones αντιπροσωπεύεται η προσπάθεια της Apple να εστιάσει στο πολυτελές brand status. Το Bussiness Insider προχωρά ακόμη πιο πέρα, υποστηρίζοντας, ότι ακόμη και αν η Apple ηγείται στο χώρο του premium, ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο να χάσει μια ολόκληρη γενιά πελατών οι οποίοι έχουν κουραστεί να πληρώνουν τόσα πολλά για ένα iPhone. Η Apple δεν μπορεί να κάνει τους πελάτες να πληρώσουν περισσότερα, αν δεν τους σπρώξει προς αυτήν την κατεύθυνση, με κινήσεις όπως το σκότωμα της σειράς SE. 

Αυτό είναι κάτι που η Apple βρίσκει δημιουργικούς τρόπους για να επιλύσει, όπως το σχόλιο του Cook ότι πρόκειται για 1 δολάριο την ημέρα. Το Bussiness Insider συνεχίζει: Η Apple ανανεώνει τη σειρά των συσκευών της και εστιάσει σε τηλέφωνα εκατοντάδων δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα εγκαταλείπει τις φθηνότερες προτάσεις, κάτι που έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει απήχηση σε χρήστες με περιορισμένο budget. Αντίθετα, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η  Louis Vuitton των ηλεκτρονικών προϊόντων τεχνολογίας. 

Αυτή η εστίαση της εταιρείας στο κομμάτι του high-end έχει αρχίσει να αποδίδει όσον αφορά τα έσοδα. Αλλά μπορεί να αποδειχθεί λάθος μακροπρόθεσμα, ιδίως αν σημαίνει ότι λιγότεροι καταναλωτές θα στραφούν στην Apple για την αγορά του πρώτου τους smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.