Ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα θα καταστήσει πιο δύσκολο για την Apple να ανταγωνιστεί με τη Samsung. Αυτό ήταν κατά βάση το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Tim Cook στον Trump, όταν οι δυο παρέθεσαν δείπνο την προηγούμενη Παρασκευή. Η Apple θα πληγεί ανεπανόρθωτα από τους νέους δασμούς που λέγεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου, επειδή τα προιόντα κατά κύριο λόγο δημιουργούνται στη Κίνα, ενώ η Samsung θα αποφύγει τις αρνητικές συνέπειες, επειδή η παραγωγή λαμβάνει χώρα κυρίως στο Vietnam, Ινδία, Ινδονησία και άλλες χώρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Trump έσπευσε να σημειώσει: Είχα μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον Tim Cook και ένα πράγμα που μου ανέφερε είναι ότι η Samsung είναι κορυφαίος ανταγωνιστής τους και ότι δεν θα πληρώνει φόρους επειδή έχει την έδρα της στη Νότια Κορέα. Συνέχεισε λέγοντας: Είναι δύσκολο για την Apple να πληρώσει δασμούς αν ανταγωνίζονται μια πολύ καλή εταιρεία η οποία δεν θα πληρώνει δασμούς.

Ένας νέος γύρος δασμών σε κινεζικά προιόντα εισαγωγής αναμένεται να επιβληθεί από την 1η Σπετεμβρίου, αυξάνοντας έτσι την τιμή σε ορισμένα ηλεκτρονικά προιόντα τεχνολογίας κατά 10%. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Reuters θα περιλαμβάνει τα Airpods της Apple, το Apple Watch και άλλα σημαντικά προιόντα όπως τα Macbooks, iPads και ειδικά τα iPhones. Στο θέμα της Huawei, όλα δείχνουν ότι πάμε προς παράταση 90 ημερών στο ban χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε κάτι νεότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.