Ο Tim Cook έδωσε μια συνέντευξη στο Brut, στην οποία μίλησε για το μέλλον του iPhone και τους λόγους για τους οποίους η εταιρία κυκλοφορεί νέα συσκευή κάθε χρόνο. Φυσικά απάντησε σε άλλες ερωτήσεις που έχουν ενδιαφέρον.

Στην σύντομη συνέντευξη που έλαβε χώρα στα data centers της Apple στην Δανία, οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν για περιβαντολλογικά θέματα, όπως το “greenwashing”. Σε αυτές ο Cook απάντησε πως η Apple θέλει ανοιχτές διαδικασίες στο θέμα, ώστε να μπορούν να δούν και οι άλλοι τι κάνει η Apple και να την αντιγράψουν, ώστε να βοηθήσουν το περιβάλλον. Προσέθεσε πως η Apple έχει πολύ δουλειά μπροστά της, γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την χρήση ανακοικλωμένων υλικών, ώστε να πετύχει τους στόχους της.

Όταν ρωτήθηκε για το αν χρειαζόμαστε νέο iPhone κάθε χρόνο, απάντησε:

“Νομίζω ότι το να έχεις ένα iPhone κάθε χρόνο για όσους το θέλουν είναι υπέροχο. Και αυτό που κάνουμε είναι να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να κάνουν trade in με το τηλέφωνό τους. Και έτσι μεταπωλούμε αυτό το τηλέφωνο εάν εξακολουθεί να λειτουργεί. Και αν δεν λειτουργεί, έχουμε τρόπους να το αποσυναρμολογήσουμε και να πάρουμε τα υλικά για να φτιάξουμε ένα νέο iPhone.”

Στην ερώτηση Πως θα είναι το iPhone σε 20 ή 30 χρόνια από τώρα, απάντησε:

Νομίζω ότι θα είναι ουδέτερο από άνθρακα. Νομίζω ότι προφανώς θα είναι πολύ μπροστά από το σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα ήθελα να σας δώσω όλα τα μυστικά μας από αυτή την άποψη. Θα πω απλώς από περιβαλλοντική άποψη, θα είναι ουδέτερο από άνθρακα.

Τέλος, στην ερώτηση τι κάνει ο ίδιος για να βοηθήσει το περιβνάλλον, η απάντηση ήταν η παρακάτω:

Οδηγώ ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Προσπαθώ να αποφεύγω τα πλαστικά και τα πλαστικά μπουκάλια. ανακυκλώνω. κομποστοποιώ. Όλα αυτά τα πράγματα προσπαθώ να κάνω, ό,τι κάνω, προσπαθώ ό,τι καλύτερο μπορώ για να κάνω κάτι που έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.