Μια μικρή θεωρία συνομωσίας έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα social media, σύμφωνα με την οποία η Apple πλήρωσε για να κάνει το S23 Ultra να φαίνεται πιο αργό στο Geekbench 6 σε σχέση με τις προτάσεις της Apple.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Geekbench, το πιο δημοφιλές benchmark για κινητά, μετρά την ισχύ του επεξεργαστή για πλήθος διεργασιών, όπως έλεγχο του email  από τον χρήστη μέχρι την αναπαραγωγή μουσικής ή όλα ταυτόχρονα. Μετρά και τις επιδόσεις στο gaming, την επεξεργασία φωτογραφιών και το video editing. Εν ολίγοις το Geekbench μπορεί να σου πει πόσο ισχυρό είναι ένα smartphone.

Η εταιρεία διέθεσε πριν από λίγες εβδομάδες, το Geekbench 6 και αυτό που δείχνουν οι δοκιμές είναι ότι το iPhone 14 Pro είναι πολύ πιο γρήγορο από οποιοδήποτε άλλο Android smartphone στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του S23 Ultra. Και ακριβώς πολλοί που δεν γνωρίζουν άρχισαν να θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του φθάνοντας μέχρι και το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο Cook πλήρωσε για να κάνει το S23 Ultra να φαίνεται πιο αργό από τα iPhone 14 Pro.

Το Geekbench 6 φαίνεται πιο δύσκολο για Android smartphones. Για αρχή θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι το Geekbench 6 CPU bemchmark μετρά τις επιδόσεις σε πλήθος νέων περιοχών, όπως την επαυξημένη πραγματικότητα και τη μηχανική μάθηση. Το Geekbench 6 επιπλέον έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στους εξής τομείς:

  • στα μεγάλα datasets
  • στο AI object detection, όταν δηλαδή το iPhone, Android smartphone σου αναγνωρίζει το πρόσωπό σου στις φωτογραφίες
  • στην εφαρμογή φίλτρων στις φωτογραφίες σου
  • στο Background blur σαν αυτό που μπορείς να προσθέσεις σε video κλήσεις σε εφαρμογές όπως το Zoom, το slack και το iMessage
  • στις φωτογραφίες με μεγαλύτερο αριθμό megapixel
  • στους μεγαλύτερους χάρτες, σε μεγαλύτερα PDF αρχεία, ray tracing κ.α.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι το Geekbench 6 φαίνεται να εστιάζει στην καλύτερη εκμετάλλευση των GPUs, ενώ το multi-core CPU score δείχνει καλύτερα πλέον πως οι πυρήνες των επεξεργαστών συνεργάζονται για να ολοκληρώσουν μια κοινή διεργασία, αντί να βάζει μια διεργασία σε κάθε πυρήνα.

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο πως το Android και τα Samsung smartphones όπως και το iPhone λειτουργεί. Το Geekbench είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο των επιδόσεων σε διάφορες πλατφόρμες, πόσο μάλλον δεν πρέπει να ξεχνάς το γεγονός ότι το Galaxy S23 και το iPhone 14 τρέχουν σε εντελώς διαφορετικά λειτουργικά και τα οποία ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση στο πως επιτελούν τις διάφορες διεργασίες.

Τα benchmarks δεν λένε ψέματα για το πόσο ισχυρό είναι ένα Android smartphone, ή ένα iPhone, αλλά την ίδια στιγμή δεν δείχνουν την ολοκληρωμένη εικόνα. Τα benchmarks δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιο τηλέφωνο είναι καλύτερο, καθώς πολύ απλά δεν εξετάζουν όλες τις πτυχές, με τον ίδιο τρόπο που δεν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο κοιτώντας απλά το μοτέρ του.

Μπορεί το Geekbench 6 να δίνει νέο προβάδισμα στο iPhone 14 Pro, δεν θα σου πει ποτέ όμως ποιο είναι ένα καλύτερο συνολικά smartphone. Για αυτό υπάρχουν τα reviews και το internet βρίθει από αυτά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.