Μέλη της Federal Communications Commission των ΗΠΑ, εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι το TikTok δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης ως προς τις πληροφορίες που ζητά από τους χρήστες του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφαιρεθεί από το App Store και το Google Play Store. Μια επανάληψη στην ουσία της ιστορίας της Huawei.

O Brendon Carr, μέλος της FCC των ΗΠΑ, σε δημοσίευμά του στο Twitter καλεί την Google και την Apple να διώξουν το TikTok app από τα app stores τους. Το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance. Στην επιστολή του, ο Carr αναφέρει ότι το αυτό το δημοφιλές app κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει κατέβει περισσότερες από 19 εκατομμύρια φορές τόσο στη πλατφόρμα της Google όσο και στης Apple, αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, λόγω της μεγάλης συλλογής δεδομένων σε συνδυασμό με την επέκταση των μεθόδων παρακολούθησης που εφαρμόζει η Κίνα.

Ο Carr ο οποίος μπήκε στην FCC υπό την προεδρία του Donald Trump, επισημαίνει ότι η επιστολή του αυτή δεν συνιστά προς το παρόν επίσημη ρύθμιση εκ μέρους της FCC αλλά αντίθετα μια προτροπή προς την επίλυση του σοβαρού αυτού κινδύνου, όπως υποστηρίζει. Ο ίδιος, πάντως, εμφανίζεται απογοητευμένος από το γεγονός, ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθεί η εφαρμογή, λόγω των ισχυρών δεσμών και των δυο εταιριών με τα εργοστάσια της Κίνας.

Ένα δημοσίευμα του Buzzfeed πριν από λίγες ημέρες, που βασίζονταν σε leaked ηχητικά ντοκουμέντα από mettings εργαζομένων του TikTok, ακουγόταν ένας εργαζόμενος να αναφέρει ότι η Κίνα βλέπει τα πάντα, με το Tiktok από τη μεριά του να επισημαίνει ότι θα απαντήσει εν καιρώ στο αναληθές και παραπλανητικό δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.