Οι smartphone επεξεργαστές έχουν προοδεύσει ριζικά το τελευταίο διάστημα και προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά συνεχίζουν όμως να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια όταν διαχειρίζονται απαιτητικές διεργασίες, με αποτελέσμα να ζεσταίνονται. Η Google λαμβάνει δράση στην επόμενη μεγάλη έκδοση του Android, με το Thermal API. Και το καλύτερο είναι ότι το feature δεν θα περιορίζεται στα Pixel smartphones, αντίθετα η Google συνεργάζεται με τους κατασκευαστές για να έρθει σε όλες τις Android συσκευές.

Για παράδειγμα, εφαρμογές streaming μπορούν να μειώσουν την ανάλυση και το bit rate, όπως και το traffic του δικτύου, μια εφαρμογή κάμερας θα μπορεί να απενεργοποιήσει το flash, ένα παιχνίδι θα μπορεί να μειώσει το frame rate, ή μια εφαρμογή πολυμέσων θα μπορεί να μειώσει το ηχείο. Παράλληλα, μια εφαρμογή χαρτών θα μπορεί να απενεργοποιήσει το GPS.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χρήσιμο τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας, πολύ καλύτερο από το απλό κλείσιμο των εφρμογών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει τη δυναμική ανάλυση και τα μειωμένα frame rates στις εφαρμογές ή στα παιχνίδια. Είναι αρκετά σύνηθες στα video games για την συνολική βελτίωση των επιδόσεων τη δεδομένh στιγμή. Έχουμε δει ακόμη και την κάμερα να απενεργοποιεί το flash όταν η μπαταρία είναι χαμηλή. Αλλά η δυνατότητα για μια εφαρμογή να απενεργοποιεί τους αισθητήρες ή να μειώνει την ένταση στο όνομα της διαχείρισης της ενέργειας, φαίνεται μοναδική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.