Ένας νευροεπιστήμονας εξήγησε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας καθώς γερνάμε, καθώς και πότε ο εγκέφαλος, ο οποίος αναπτύσσεται καθώς μεγαλώνουμε, φτάνει στη μέγιστη δυναμική του.
Ο νευροεπιστήμονας και νευροχειρουργικός ερευνητής, Δρ Στέφαν Μιντέα, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο The Mirror συζητώντας όλα τα παραπάνω σχετικά με τον εγκέφαλο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Mindea ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται σε στάδια και συχνά δεν φτάνει στο αποκορύφωμά του μέχρι τη δεκαετία των τριάντα.
Ο Mindea υποστηρίζει πως σε αυτή την ηλικία, πολλοί άνθρωποι βιώνουν αλλαγές στις γνωστικές προτεραιότητες, εστιάζοντας στον προσωπικό αυτοστοχασμό. Αυτό συμβαίνει όταν βιώνεται αυτό που ονομάζεται “γνωστική κορύφωση” ειδικά σε τομείς όπως η λεκτική μνήμη και η συσσώρευση γνώσης.
Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν στο μέγιστο της γνωστικής τους λειτουργίας μέχρι την ηλικία των σαράντα, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθώς όλα σχετίζονται με τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Πιο συγκεκριμένα, ο μετωπιαίος και προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των παρορμήσεων και τη συναισθηματική μας ρύθμιση, δεν σταματά να αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 25 ετών.
Ο μεγάλος νικητής των Αμερικανικών εκλογών είναι το Bitcoin – Ο λόγος
Αυτό συνάδει και με πολλές μελέτες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως μια προηγούμενη μελέτη που αφορούσε σκακιστές, η οποία υποστηρίζει ότι η βέλτιστη ηλικία για τη γνωστική λειτουργία είναι τα 35. Μια ακόμη μελέτη από την Psychological Science, αναφέρει ότι μερικοί άνθρωποι δεν φτάνουν στο μέγιστο της νοημοσύνης τους μέχρι την ηλικία των 40 ετών.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.