Αν έχεις αναρωτηθεί τι θα συμβεί στο σώμα μας αν βρεθούμε στο διάστημα  σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη απάντηση.  Ο αστροναύτης Scott Kelly ανέφερε πρόσφατα στο Reddit τι ακριβώς συμβαίνει με τα πόδια μας. Οι κάλοι στα πόδια σας στο διάστημα θα εξαφανιστούν. Το πέλμα των ποδιών μας θα γίνει πολύ μαλακό σαν τα πόδια νεογέννητου μωρού.

Ακολούθως, η κορυφή των ποδιών θα αρχίσει να αναπτύσσει τραχύ δέρμα επειδή είναι εκείνη η επιφάνεια που θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πιο πολύ. Παράλληλα, υπάρχει το λεγόμενο μάτι του αστροναύτη σε απλά Ελληνικά, και περιγράφεται η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει μυστηριώδεις έντονες λάμψεις φωτός στα μάτια του, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα πραγματικών φωτονίων ορατού φωτός που γίνονται αντιληπτά από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι 47 από τους 59 αστροναύτες βίωσαν φωτεινές λάμψεις κατά τη διάρκεια διαστημικών πτήσεων. Παράλληλα Τα νύχια μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν. Και η αιτία δεν είναι άλλη από τις ίδιες τις διαστημικές στολές.

Οι τραυματισμοί των χεριών είναι συνηθισμένοι μεταξύ των αστροναυτών που εκπαιδεύονται για δραστηριότητα εκτός διαστημικού σκάφους, εξηγεί έγγραφο της NASA του 2015.

Όταν τα γάντια είναι υπό πίεση, περιορίζουν την κίνηση και δημιουργούν σημεία πίεσης κατά τη διάρκεια των εργασιών, με αποτέλεσμα μερικές φορές να προκαλούν πόνο, μυϊκή κόπωση, εκδορές και περιστασιακά πιο σοβαρούς τραυματισμούς όπως η πτώση των νυχιών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.