Ο θάνατος είναι κάτι που όλοι φοβόμαστε και διάσημες προσωπικότητες έχουν δηλώσει πολλά για αυτόν. Η Frida Kahlo ευχήθηκε να έχει μια «χαρούμενη έξοδο» και να μην επιστρέψει ποτέ, ενώ ο Alfred Hitchcock το έθεσε καλύτερα όταν είπε ότι «πρέπει να πεθάνει κανείς για να μάθει ακριβώς τι συμβαίνει μετά το θάνατο». Ευτυχώς έχουμε πλέον την επιστήμη και τα μέσα να πάρουμε απαντήσει σχετικά με το τι θα συμβεί όταν φύγουμε από την ζωή αν και η απάντηση δεν θα σας αρέσει.

Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις του κοινού ενός γνωστού TikToker, με το όνομα @jade.loves.crime που ανέβασε βίντεο εξηγώντας τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν πεθαίνουμε. Οι χρήστες φρίκαραν , πόσο μάλλον όταν το βίντεο είχε τίτλο Fan Death Fact.

@jade.loves.crime

Fun Death Fact #strangescience #creepyfacts #death #thebrain #science

♬ original sound – Jade.Explains.Death

Το βίντεο της είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και συγκεκριμένα σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, από το 2017. Σύμφωνα με την μελέτη, η ροή των εγκεφαλικών κυμάτων συνεχίζει ακόμα και μετά την διακοπή του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί για μερικά λεπτά μετά τον θάνατο, που σημαίνει πως καταλαβαίνουμε ότι καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πεθάνει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, λίγων λεπτών.

Η έρευνα έγινε σε 4 ασθενείς που τους σταμάτησε η μηχανική υποστήριξη. Η καρδιά τους σταμάτησε εντελώς και κρίθηκαν κλινικά νεκροί. Οι επιστήμονες όμως κατάφεραν να εντοπίσουν εγκεφαλικά κύματα (Με ΗΕΓ- ΗλεκροΕγκεφαλοΓράφημα) σε τρεις από τους τέσσερις ασθενείς, παρόμοια με τα delta waves που εκπέμπει ο εγκέφαλός μας όταν κοιμόμαστε. Οι ερευνητική ομάδα έλεγξε στην συνέχεια όλο τον εξοπλισμό για να είναι σίγουροι πως αυτά τα σήματα δεν προήλθαν από αλλού και δεν βρήκαν τίποτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο εγκέφαλός μας συνεχίζει να λειτουργεί για λίγα λεπτά μετά τον θάνατό μας και ίσως έχουμε επίγνωση πως πεθάναμε. Η έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο, ίσως προκαλέσει κάποιες παραισθήσεις μέχρι να σταματήσει πλήρως να λειτουργεί. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ο χρόνος που λάμβαναν εγκεφαλικά κύματα ήταν γύρω στα 10 λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς.

NASA: Άνοιξε επιτέλους το δείγμα του αστερορειδή Bennu. Το γιορτάζει με απίστευτο βίντεο από την λήψη του

Αυτό ίσως εξηγεί και όλα όσα είδαν άνθρωποι που επανήλθαν από τον θάνατο και έζησαν για να μας διηγηθούν όσα είδαν και ένιωσαν. Βέβαια, είναι πλήρως κατανοητό πως κανένας δεν θέλει να γνωρίζει επί 10 λεπτά πως έιναι νεκρός. Η σκέψη και μόνο φέρνει απόγνωση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.