Σε συνέντευξή του ο κ. Παπαστεργίου εξηγεί με απλά λόγια τι σημαίνει ο προσωπικός αριθμός πολίτη.

Ο προσωπικός αριθμός σημαίνει ότι πλέον δεν θα ξαναταλαιπωρηθούμε επειδή αλλάξαμε ταυτότητα και κάποια δημόσια υπηρεσία δεν έχει την ταυτότητά μας, την καινούργια. Ή γιατί η τράπεζα έχει την παλιά μας ταυτότητα και δεν μας κάνει επικαιροποίηση στοιχείων. Ή γιατί το επίθετό μας έχουμε την ατυχία να γράφεται με ένα λάμδα, δύο λάμδα, το Δημήτρης ή Δημήτριος να μην έχει περάσει τόσο σωστά και για τέτοια τυπικά ζητήματα να τρέχουμε πάλι πίσω στο ληξιαρχείο.

Δεν αλλάζει τη ζωή μας ιδιαίτερα, απλώς διευκολύνει κάποια σημεία της.

Διευκολύνει αρκετά σημεία. Γιατί έχουμε τέσσερα διαφορετικά μητρώα και πλέον με τον καινούργιο αριθμό αυτά ενοποιούνται. Δεν θα χαθεί ο ΑΜΚΑ, θα υπάρχει στον ΕΦΚΑ, αλλά θα υπάρχει η άμεση διαλειτουργικότητα ότι με τον προσωπικό αριθμό μπορεί ο ΕΦΚΑ, τώρα τυχαία λέω για τον ΕΦΚΑ, να δει ποιοι είμαστε. Και όχι εμείς ή ένας πρώτος ξάδελφος που έχει το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο – γιατί έχει τύχει να υπάρχουν διπλά ΑΜΚΑ.

Πώς θα βγάλουμε τον προσωπικό αριθμό; 

Αφού βγει το προεδρικό διάταγμα θα μπαίνουμε στο gοv.gr, θα υπάρχει σε ευκρινές σημείο. Είναι το ΑΦΜ μας, συν τρία ψηφία αριθμητικά. Τα δύο από αυτά τα επιλέγουμε μόνοι μας. Το τρίτο είναι ψηφίο επιβεβαίωσης. Οπότε μπορούμε να επιλέξουμε τον προσωπικό μας αριθμό. Μας είναι οικείος, μας είναι γνωστός γιατί, ούτως ή άλλως, το ΑΦΜ μας το ξέρουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.