Ο γνωστός leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, αποκάλυψε ότι η OnePlus και η OPPO δουλεύουν πάνω σε μια πραγματικά τεράστια μπαταρία 7.000mAh. Μάλιστα, θα μπορούσε να δούμε αυτή τη μπαταρία, όχι μόνο σε flagship smartphones, αλλά και σε mid-range συσκευές.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινητό με τόσο μεγάλη μπαταρία, άλλωστε έχουμε δει συσκευές από εταιρείες όπως η Energizer με 28.000mAh μπαταρία. Σε πιο συμβατικές περιπτώσεις, ήδη κυκλοφορούν συσκευές όπως τα Samsung Galaxy F62 και Galaxy M51 με μπαταρίες 7.000mAh.

Βέβαια, όλα αυτά τα τηλέφωνα είναι γενικά παχιά και βαριά. Έτσι, τα περισσότερα mainstream Android κινητά περιορίζονται στα 5.000mAh τα τελευταία χρόνια, ενώ σταδιακά περνάνε στα 6.000mAh, χάρη σε νέες τεχνολογίες.

Μία από τις νέες τεχνολογίες είναι η Glacier Battery της OnePlus, που την είδαμε στο Ace 3 Pro, η οποία βασίζεται σε μπαταρίες με πυρίτιο. Αυτές οι μπαταρίες έχουν υψηλότερη πυκνότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές, προσφέροντας μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μικρότερο μέγεθος.

Για παράδειγμα, το Ace 3 Pro έχει 6.100mAh μπαταρία και είναι κάτω από 9mm σε πάχος, ενώ ζυγίζει μόλις 207 γραμμάρια. Έτσι, είναι πιθανό ένα κινητό με μπαταρία 7.000mAh από πυρίτιο να μην είναι δραματικά πιο παχύ και βαρύ, από τα τρέχοντα μοντέλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.