Όταν θα έχεις ένα smartphone για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορεί να νιώθεις ότι αρχίζει να γίνεται αργό και η RAM – Random Access Memory, που είναι εκείνο το σημείο όπου το smartphone σου αποθηκεύει δεδομένα καθώς το χρησιμοποιείς μπορεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος. Σε γενικές γραμμές το οικοσύστημα του Android είναι αρκετά καλό στη διαχείριση της RAM από μόνο του και τα σύγχρονα smartphones εξοπλίζονται με περισσότερη από αρκετή μνήμη προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.

  • Περιορίστε τα widgets και τα live wallpapers, τα οποία εκτός από RAM καταναλώνουν και σημαντικά ποσά ενέργειας.
  • Κλείστε χειροκίνητα ή απεγκαταστείστε εφαρμογές

Αν το swipe για το κλείσιμο μιας εφαρμογής δεν λειτουργεί, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση και να απενεργοποιήσετε εφαρμογές χειροκίνητα, πόσο μάλλον στη περίπτωση που έχει κρασάρει αυτή. Αυτό μπορεί να γίνει στην ενότητα Settings – Apps. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε Force Stop μια εφαρμογή για την απευθέρωση μνήμης.

  • Απενεργοποιήστε τα animations

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο της πηγής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.