Ο Maxine Girardin είναι απόγονος οινοποιών στην Βουργουνδία της Γαλλίας. Αποφάσισε να σπάσει τις παραδόσεις και να μπει στον κόσμο των οινοπνευματωδών ποτών, δημιουργώντας το δικό της brand, το Pegasus Distillerie. Μέσα στην σειρά ποτών όμως, θα βρούμε κάτι ξεχωριστό, την Shooting Star Vodka, εμποτισμένη με μετεωρίτη.

Η αγάπη του Girardin για τον νυχτερινό ουρανό, αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια εθελοντισμού στη Νότια Αφρική. Εκεί ήταν που συνέλαβε την ιδέα να φυλακίσει την ουσία του διαστήματος σε ένα μπουκάλι. Η ιδέα πίσω από την Shooting Star Vodka να προσφέρει μια Vodka, που πλησιάζει την γεύση του σύμπαντος.

Το γευστικό προφίλ ενός μετεωρίτη ήταν άγνωστο, μέχρι που ο Girardin την δοκίμασε στην εμποτισμένη βότκα του και εξεπλάγη ευχάριστα. Έβαλε έναν μετεωρίτη σε ένα βάζο από τερακότα, γεμάτο με την ομώνυμη βότκα Pegasus, για ένα χρόνο. Το αλκοόλ απέκτησε μια νότα γλυκύτητας, παρόλο που δεν είχε ζάχαρη.

Κάθε μέρα 48.5 τόνοι υλικού μετεωριτών πέφτουν στην ατμόσφαιρα της Γης. Όμως το μεγαλύτερο μέρος τους διαλύεται στην ατμόσφαιρα ή πέφτει στο νερό. Ο μετεωρίτης που χρησιμοποιήθηκε στην βότκα του Girardin, είναι ένας κοινός χονδρίτης, που αποτελείται από πυριτικά ορυκτά. Ο Girardin αγόρασε τον μετεωρίτη του από μια εταιρία στην Αριζόνα, που ειδικεύεται σε εργαστηριακές δοκιμές μετεωριτών.

Shooting Start Vodka
Αφού έβαλε έναν μετεωρίτη σε ένα βάζο από τερακότα γεμάτο με την ομώνυμη βότκα Pegasus της εταιρείας του για ένα χρόνο, το αλκοόλ είχε αποκτήσει μια νότα γλυκύτητας. Πίστωση: Distillerie Pegasus

Οι γεωλόγοι διαβεβαιώνουν πως η κατανάλωση ενός ποτού εμποτισμένου με μετεωρίτη, δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Οι μετεωρίτες περιέχουν μέταλλα, αλλά η κατάποση ιχνών τους δεν διαφέρει από την ακούσια κατανάλωση πετρωμάτων της Γης. Ο Girardin παλαίωσε τη βότκα μετεωρίτη του σε έναν πορώδη αμφορέα, επιτρέποντας στο οξυγόνο να λειτουργήσει ως συνδετικό υλικό μεταξύ της βότκας και των διαλυμένων ορυκτών από τον μετεωρίτη.

Ο πατέρας του Girardin, Vincent Girardin, ένας διάσημος οινοποιός, εντόπισε μια διαφορά στην μεταλλικότητα μεταξύ της κανονικής βότκας και της εμποτισμένης με μετεωρίτη. Ο Maxime Girardin περιγράφει την εμπειρία της κατανάλωσης της βότκας μετεωρίτη όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την αίσθηση που δημιουργεί στο στόμα.

O χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από κβαντική διεμπλοκή, σύμφωνα με νέα θεωρία

Η εταιρία έκανε μόλις το ντεμπούτο της στην αγορά των ΗΠΑ, με μια σειρά από βότκες, τζιν και λικέρ. Μέσα στην σειρά, υπάρχει το Shooting Star Vodka, σε περιορισμένο αριθμό. Η εταιρία όμως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πάλι τον μετεωρίτη, για μελλοντικές παραγωγές.

Κάναμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για την σπάνια vodka και η τιμή της κυμαίνεται από τα €180 μέχρι τα €300, ανάλογα την χώρα που είναι το κάθε κατάστημα. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να την δοκιμάσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.