Τα Samsung Galaxy smartphones τυπικά έχουν υπέροχες κάμερες. Το Pro Mode σου επιτρέπει εν ολίγοις να ξεκλειδώσεις πρόσθετες δυνατότητες προσαρμογής, όπως το ISO και τις ρυθμίσεις διαφράγματος. Με λίγα λόγια, σου επιτρέπει να τροποποιήσεις κάθε πλευρά της φωτογραφικής εμπειρίας. Αν ενδιαφέρεσαι για το συγκεκριμένο Pro Mode, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το camera app στο Galaxy smartphone σου. Εκεί θα βρεις πολλές επιλογές όπως Food, Panorama, Selective Focus και πολλά άλλα. Απλά πήγαινε στο Pro Preset.

Να σημειώσουμε ότι αν δεν βλέπετε αυτά τα settings, τότε πιθανόν να χρησιμοποιείτε κάποιο παλαιότερο Galaxy smartphone. Μπορείτε να τα βρείτε σε αυτές τις συσκευές με slide προς το αριστερό panel του viewfinder.

Όπως συμβαίνει και με μια DSLR camera, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που θεωρείτε εσείς σημαντικές. Αν γνωρίζετε από τέτοιες ρυθμίσεις σε αυτές τις κάμερες, είναι σίγουρο ότι θα σας φανεί εύκολο το Pro Mode. Ταυτόχρονα όμως, αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με μια DSLR camera, το Pro Mode μπορεί να λειτουργήσει και ως η καταλληλότερη εισαγωγή σε αυτόν τον τομέα – ή ακόμη και να σας κάνει να αποφασίσετε αν είναι κάτι με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε. Από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να χρησιμοποιήσετε απλά το Auto Mode στο smartphone . Άλλωστε για αυτόν τον λόγο υπάρχει εκεί πέρα.

iSO: Το ISO προσαρμόζει την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως. Μια χαμηλή ρύθμιση τον καθιστά λιγότερο ευαίσθητο στο φως ενώ μια μεγαλύτερη ρύθμιση, περισσότερο. Θυμηθείτε πάντως, ότι όσο πιο μικρότερο ISO μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δεδομένη στιγμή τόσο το καλύτερο.

Aperture: Αυτό αλλάζει το μέγεθος της τρύπας στους φακούς που επιτρέπει το φως να εισέλθει. Πάει χέρι χέρι με το ISO και χρησιμοποιείται για να πετύχεις το μικρός βάθος πεδίου που βλέπεις στην φωτογραφία πορτραίτου.

Filter: Preset filters όπως στο Instagram, αλλά πριν λάβεις την φωτογραφία

Focus Mode: Auto Focus ή Manual Focus.

White Balance: Σου επιτρέπει να προσαρμόσεις τον φωτισμό στην περίπτωσή σου.

Exposure:  Εν ολίγοις είναι οι ρυθμίσεις για το πόσο φωτεινές ή σκοτεινές είναι οι φωτογραφίες σου.

Και ακολουθεί αναφορά στη δεύτερη σειρά των ρυθμίσεων:

Settings: Πρόσβαση στα βασικά settings της κάμερας

View Mode: Toggle full view mode, που σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ολόκληρη την οθόινη.

Flash: Ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο και αυτόματο

Metering: Μετράει την ποσότητα του φωτός. Υπάρχουν τρία επίπεδα.

Autofocus Area: Λέει στην κάμερα, αν θα πρέπει να εστιάσει σε όλο το shot ή στο κέντρο.

Camera Select: Δυνατότητα επιλογής της μπροστινής ή της οπίσθιας κάμερας.

Και το καλύτερο; Είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις ρυθμίσεις έχουν ένα Auto Mode, επομένως μπορείς να προσαρμόσεις μόνο αυτές που θέλεις. Μπορείς δηλαδή να αφήσεις το White Balance σε auto mode, και να διαλέξει το smartphone τα καλύτερα settings. Επομένως, αν και αποκαλείται Pro Mode, στην ουσία είναι ένας πολύ καλός οδηγός για να πραγματοποιήσεις μια εισαγωγή στις ρυθμίσεις της κάμερας του Galaxy smartphone σου. Άφησε τις ρυθμίσεις με τις οποίες δεν θέλεις να εμπλακείς σε automatic mode και παίξε με όσες εσύ επιθυμείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.